Начало / България / За втори път децата избират любимата си книга

За втори път децата избират любимата си книга

С онлайн гласуване за втори път в България децата ще са журито, което ще избере най-добрата детска книга у нас. Тази възможност им дава наградата „Бисерче вълшебно 2014”. Всяко дете ще има възможност да гласува онлайн за своята любима книга на сайта www.biserche.com от днес, 19 март, до  30 април 2014 г., като има право само на един глас.

Целите на проекта са да запознае децата със съвременната художествена литература, издавана на български език, да им даде възможност да направят сами своя избор за любима книга и да насърчи четенето сред подрастващите на възраст между 6 и 15 години.

Заглавията,  за които ще се гласува, са разделени в две възрастови категории – „Млади читатели“ (6 – 10 г.) и „Запалени читатели“ (11 – 15 г.). Избраните книги отговарят на няколко условия – да са художествена литература, да са издадени през 2013 г. на български език и да не присъстват в задължителните учебни списъци.

Сред номинираните книги в категорията „Млади читатели“ са „Вратата на времето“, „Коледа с малкия Николà“, поредицата „Ейми разговаря животните“, „Невероятното лекарство на Джордж“.

В списъка претенденти в категорията „Запалени читатели“ пък са „Ваканция в средните векове“, „Вкусна география“, поредицата „Криминалните загадки на Леонардо“, „Фердо в плен“,  „Приказка за вълшебната флейта“ и „Диктатура и демокрация“

За своя принос към избора на най-добрата книга, всеки участник получава почетна грамота.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-05-09 v 14.32.34_49594de1

„1984“ с нови завладяващи корици

Книгата на Оруел не спира да вълнува Има книги, които винаги привличат вниманието – колкото …