Начало / Свят / Читател завеща 6 милиона долара на обществената библиотека в Ню Йорк

Читател завеща 6 милиона долара на обществената библиотека в Ню Йорк

Читател направи голямо дарение на обществената библиотека в Ню Йорк „New York Public Library“, съобщи „Гардиън“. В завещанието си Лоти Фийлдс, която почина на 89-годишна възраст, приписа 6 милиона долара на библиотеката. Парите са част от наследството, която тя получила от семейството на своя съпруг, което има дълги и успешни традиции в търговията с вълна.

Фийлдс е била сред редовните спонсори на „New York Public Library“ през годините. Досега обаче тя не е давала такава голяма сума досега. От библиотеката оприличиха изненадата си от получената сума като обрат в сюжета на класически роман мистерия. 6-те милиона ще бъдат разпределени между всички клонове на обществената библиотека, както и на библиотеката „Stephen A Schwarzman Building“, която също е опомената в завещанието.

„Лоти Фийлдс живееше скромно в Ню Йорк. Едно от любимите й занимания беше да прекарва уикендите в четене, заедно със своя съпруг. Нейното дарение показва колко много тя обичаше книгите и колко важно беше за нея да подкрепи и останалите любители на литературата“, коментира Ъруин Кантор, изпълнител на завещанието.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …