Начало / Свят / Афа Майкъл Уийвър беше отличен с наградата „Kingsley Tufts Poetry Award“ с премия 100 000 долара

Афа Майкъл Уийвър беше отличен с наградата „Kingsley Tufts Poetry Award“ с премия 100 000 долара

Афа Майкъл Уийвър беше отличен с наградата за поезия „Kingsley Tufts Poetry Award“, съобщи „Лос Анджелис Таймс“. Той е определен за получател на приза за своя сборник „The Government of Nature“. Уийвър ще прибави 100 000 долара към сметката си. Наградата е една от най-доходоносните в категорията си. Официалната церемония по награждаването ще се проведе на 10 април в университета „Claremont Graduate University“.

„The Kingsley and Kate Tufts Poetry Award“, както е цялото наименование на отличието, се връчва на поети в средата на тяхната кариера. Наградата носи името на Кингсли Туфтс, ръководител на корабостроителници и поет от втората поливина на ХХ век, и неговата съпруга Кейт. Призът е учреден през 1993 г. именно от Кейт, след смъртта на нейния съпруг. Първото издание е през 1994 г.

Афа Майкъл Уийвър е американски поет, роден през 1951 г. Той е дете на козметичка и работник в завод за стомана, но от малък има увлечение по литературата. Влиза в университета „University of Maryland“, но след 2 години спира образованието си и работи 15 години във фабрики в Балтимор, докато успее да утвърди името си на литературната сцена. Впоследствие Уийвър завършва престижния университет „Brown University“. Сега е преподавател в колежа „Simmons College“ и директор на литературния център „Zora Neale Hurston Literary Center“.

Фото: afaamweaver.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …