На фокус
Начало / Свят / Афа Майкъл Уийвър беше отличен с наградата „Kingsley Tufts Poetry Award“ с премия 100 000 долара

Афа Майкъл Уийвър беше отличен с наградата „Kingsley Tufts Poetry Award“ с премия 100 000 долара

Афа Майкъл Уийвър беше отличен с наградата за поезия „Kingsley Tufts Poetry Award“, съобщи „Лос Анджелис Таймс“. Той е определен за получател на приза за своя сборник „The Government of Nature“. Уийвър ще прибави 100 000 долара към сметката си. Наградата е една от най-доходоносните в категорията си. Официалната церемония по награждаването ще се проведе на 10 април в университета „Claremont Graduate University“.

„The Kingsley and Kate Tufts Poetry Award“, както е цялото наименование на отличието, се връчва на поети в средата на тяхната кариера. Наградата носи името на Кингсли Туфтс, ръководител на корабостроителници и поет от втората поливина на ХХ век, и неговата съпруга Кейт. Призът е учреден през 1993 г. именно от Кейт, след смъртта на нейния съпруг. Първото издание е през 1994 г.

Афа Майкъл Уийвър е американски поет, роден през 1951 г. Той е дете на козметичка и работник в завод за стомана, но от малък има увлечение по литературата. Влиза в университета „University of Maryland“, но след 2 години спира образованието си и работи 15 години във фабрики в Балтимор, докато успее да утвърди името си на литературната сцена. Впоследствие Уийвър завършва престижния университет „Brown University“. Сега е преподавател в колежа „Simmons College“ и директор на литературния център „Zora Neale Hurston Literary Center“.

Фото: afaamweaver.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

triffids

Денят на трифидите отново настъпва

Култова фантастика за човекоядни растения пак ще бъде екранизирана „Амазон Студиос“ обявиха плановете си да създадат …