Начало / България / Скандална биография на Путин излезе у нас

Скандална биография на Путин излезе у нас

Биографията „Путин: Цялата истина за господаря на Кремъл“ на руския политолог Станислав Белковски вече е на българския пазар. Книгата, издание на „Сиела”, идва у нас още преди да се появи по лавиците в родината на автора, а разкритията в нея правят появата й в Русия малко вероятни. Книгата е писана на немски език.

„Излезлите досега десетки издания, хилядите статии и други подобни материали не обясняват същността на Путин. Те често или почти винаги се основават на лъжливи предпоставки и презумпции, или на ясно изразена идеологическа ангажираност на авторите. При това тази ангажираност на повечето биографи на руския президент не е нещо конюнктурно и чуждо за тях, а колкото и да е учудващо, тя им е вътрешно присъща и честна“, пише Белковски.

Той обяснява, че книгата е написана, за да разруши най-устойчивите и най-вредните митове за Владимир Владимирович Путин. Целта му е да покаже Путин такъв какъвто е всъщност – „от глина и прах; от глина и прах, пък макар и от най-добро качество, след изминалите 14 години на огромна власт“.

Белковски е популярен в Русия и Европа не само като политически анализатор, но и като журналист в един от известните московски таблоиди, популярния вестник „Московский комсомолец“, слушателите на либералната радиостанция „Ехото на Москва“ и зрителите на интернет телевизионния канал ФСБ (Факторът на Станислав Белковски). Автор на пет книги и няколкостотин статии. Той оценява личното богатство на Путин на 40 милиарда щатски долара, за което през 2007 г. излизат репортажи в „The Guardian” и „Die Welt”.

Английското издание на тази книга предизвика обществен диспут за личността на руския президент, като множество вестници разследваха брака на Путин с олимпийската шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева. На Острова се усъмниха, че женитбата е била параван за хомосексуалните предпочитания на най-влиятелния мъж в Русия.

„Путин: Цялата истина за господаря на Кремъл“ тук

Книги за Путин тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

maxresdefault

Сваляме шапка пред Стивън Кинг и Джордж Мартин

Създателите на едни от най-ярките книги са рожденици Имената, които припомняме всяка седмица, са на …