Начало / България / Скандална биография на Путин излезе у нас

Скандална биография на Путин излезе у нас

Биографията „Путин: Цялата истина за господаря на Кремъл“ на руския политолог Станислав Белковски вече е на българския пазар. Книгата, издание на „Сиела”, идва у нас още преди да се появи по лавиците в родината на автора, а разкритията в нея правят появата й в Русия малко вероятни. Книгата е писана на немски език.

„Излезлите досега десетки издания, хилядите статии и други подобни материали не обясняват същността на Путин. Те често или почти винаги се основават на лъжливи предпоставки и презумпции, или на ясно изразена идеологическа ангажираност на авторите. При това тази ангажираност на повечето биографи на руския президент не е нещо конюнктурно и чуждо за тях, а колкото и да е учудващо, тя им е вътрешно присъща и честна“, пише Белковски.

Той обяснява, че книгата е написана, за да разруши най-устойчивите и най-вредните митове за Владимир Владимирович Путин. Целта му е да покаже Путин такъв какъвто е всъщност – „от глина и прах; от глина и прах, пък макар и от най-добро качество, след изминалите 14 години на огромна власт“.

Белковски е популярен в Русия и Европа не само като политически анализатор, но и като журналист в един от известните московски таблоиди, популярния вестник „Московский комсомолец“, слушателите на либералната радиостанция „Ехото на Москва“ и зрителите на интернет телевизионния канал ФСБ (Факторът на Станислав Белковски). Автор на пет книги и няколкостотин статии. Той оценява личното богатство на Путин на 40 милиарда щатски долара, за което през 2007 г. излизат репортажи в „The Guardian” и „Die Welt”.

Английското издание на тази книга предизвика обществен диспут за личността на руския президент, като множество вестници разследваха брака на Путин с олимпийската шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева. На Острова се усъмниха, че женитбата е била параван за хомосексуалните предпочитания на най-влиятелния мъж в Русия.

„Путин: Цялата истина за господаря на Кремъл“ тук

Книги за Путин тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …