Начало / Свят / Джон Грийн доволен от адаптацията на „Вината в нашите звезди“

Джон Грийн доволен от адаптацията на „Вината в нашите звезди“

Джон Грийн заяви, че е доволен от филмовата адаптация на неговия бестселър, „Вината в нашите звезди“, съобщи „USA Today“. Макар премиерата на прожекцията да е на 6 юни, Грийн, който участва активно в проекта, е гледал версията на лената, която най-вероятно ще бъде финална. Писателят е впечатлен както от достоверността на сюжета, така и от актьорската игра на Шейлийн Удли и Ансел Елгорт, които са в главните роли.

Книгата на Грийн разказва за 16-годишната Хейзъл, която е болна от рак. Тя е принудена от родителите си да се присъедини към група за взаимопомощ. Там обаче тя се среща и се влюбва в 17-годишния Огъстъс Уотърс. Историята майсторски преплита в себе си щастието от любовта и трагедията от това да си млад и на крачка от смъртта. След излизането на трейлъра на филма по романа в края на януари, той отново се завърна в челните позиции на бестселър класациите.

„Много ми хареса. Адаптацията е невероятно достоверна. Удли звучи точно както Хейзъл в ума ми. Елгорт е точно като Гус. Неговата роля е много трудна. Той трябва да е много уверен, но не изцяло“, коментира Грийн. Авторът допълни, че не може да си обясни каква е причината романът да е толкова популярен: „Не мога да обясня точно защо е така. Историята е за болест, но не е безнадеждна. Мисля, че точно това се харесва на хората. Освен това им допада и любовната история, защото е много истинска“.

Свързани заглавия
Излезе трейлърът на филма по „Вината в нашите звезди“

Трейлърът на филма може да видите тук

„Вината в нашите звезди“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1659308942971

Екзотичен остров търси спешно книжар

Единственото условие е да ходи бос Луксозен курорт, разположен на необитаем остров от Малдивите, търси …