На фокус
Начало / Свят / Ан Райс се подписа под петиция срещу тормоза на писатели в „Амазон”

Ан Райс се подписа под петиция срещу тормоза на писатели в „Амазон”

Ан Райс, автор на бестселъра „Интервю с вампир”, се подписа под петиция срещу „тормоза на писатели” в „Амазон”, съобщи mediabistro.com. Петицията, организирана от писателя и редактор Тод Барселоу, е адресирана до Джеф Безос и Джон Файн. В писмо се призовава за повече контрол над потребителите, които пишат коментари и ревюта на книги.

Авторите, подкрепили петицията, се опитват да сложат край на т.нар. „тормоз” от страна на потребителите, които могат безнаказано да атакуват и обиждат различни писатели, дори с няколко регистрации наведнъж.

Ето и част от писмото на Берселоу:

„Аз вярвам, както и безброй други, подкрепили тази петиция, че този тормоз е възможен, благодарение на анонимността в системата за коментари на „Амазон”. Има хора, които използват тази слабост на системата, за да атакуват най-различни писатели и да правят живота им нещастен. Те си създават няколко регистрации и атакуват безмилостно всеки, който преценят, че не трябва да публикува книга, не трябва да коментира във форум и т.н. Така дори един акаунт на потребител да бъде изтрит, той има няколко други. Освен това, анонимността позволява всеки с изтрит акаунт просто да си създаде нов и да продължи с безчинствата”.

Ан Райс е американска писателка, родена през 1941 г. Тя пише в жанровете фентъзи и ужаси. Вампирите и вещиците често са главни персонажи в нейните книги. Творчеството й е оказало силно влияние върху готическата субкултура. Сред преведените на български нейни романи са класиката „Интервю с вампир”, но също така „Пандора”, трилогията „Вещиците” и др.

Книгите на Ан Райс тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

triffids

Денят на трифидите отново настъпва

Култова фантастика за човекоядни растения пак ще бъде екранизирана „Амазон Студиос“ обявиха плановете си да създадат …