Начало / Свят / Маргарет Тачър силно се влияела от външния вид на политиците

Маргарет Тачър силно се влияела от външния вид на политиците

Джонатан Ейткън, британски политик и автор на биография на Маргарет Тачър, заяви, че тя е стимулирала кариерата на политиците по външния им вид, съобщи „Индипендънт”. Той я нарече още „несигурна”. Книгата на Ейткън, „Margaret Thatcher: Power and Personality” излезе през есента на 2013 г. Според него това е първата книга, която точно описва последните години от живота на Желязната лейди, в които тя „излиза от релси”.

Ейткън коментира на литературния фестивал в Бат:

„Тя се влияеше силно от външния вид на мъжете. Ако погледнете повишенията в Кабинета по това време, ще видите, че има доста хора, издигнали се благодарение на това, че изглеждат добре. Сесъл Паркинсън, Джон Мур, Хъмфри Аткинс – бяха все на този принцип. Същото беше и във външната политика. Не харесваше Жискар д`Естен, за сметка на Франсоа Митеран, който приличаше на филмова звезда. На това се базираха и взаимоотношенията й с Роналд Рейгън”.

Попитан защо той не се е възползвал от това, Ейткън посочи като причина провалената си 3-годишна връзка с Карол Тачър – дъщеря на Желязната лейди.

„Когато си млад, правиш най-различни грешки. Тя ми беше бясна дълго време. За щастие аз бях прекалено самонадеян тогава, което ми помогна”, допълни Ейткън. Той каза още, че Маргарет Тачър като цяло е била кисел, заядлив, арогантен и груб човек.

Джонатан Ейткън е британски политик, роден през 1942 г. Той е бивш член на Консервативната партия в Обединеното кралство. Членува в нея 24 години. През 1999 г. е обвинен в лъжесвидетелстване и осъден на 18 месеца затвор, от които лежи 7. Сега е президент на организацията за защита на човешките права, „Christian Solidarity Worldwide”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

422065351_724037106485594_8062317724303146292_n

Децата избират най-хубавите книги на годината

Всеки участник е част от почетното жури „Бисерче вълшебно“ стартира сега за 12-ти път – …