Начало / Свят / Маргарет Тачър силно се влияела от външния вид на политиците

Маргарет Тачър силно се влияела от външния вид на политиците

Джонатан Ейткън, британски политик и автор на биография на Маргарет Тачър, заяви, че тя е стимулирала кариерата на политиците по външния им вид, съобщи „Индипендънт”. Той я нарече още „несигурна”. Книгата на Ейткън, „Margaret Thatcher: Power and Personality” излезе през есента на 2013 г. Според него това е първата книга, която точно описва последните години от живота на Желязната лейди, в които тя „излиза от релси”.

Ейткън коментира на литературния фестивал в Бат:

„Тя се влияеше силно от външния вид на мъжете. Ако погледнете повишенията в Кабинета по това време, ще видите, че има доста хора, издигнали се благодарение на това, че изглеждат добре. Сесъл Паркинсън, Джон Мур, Хъмфри Аткинс – бяха все на този принцип. Същото беше и във външната политика. Не харесваше Жискар д`Естен, за сметка на Франсоа Митеран, който приличаше на филмова звезда. На това се базираха и взаимоотношенията й с Роналд Рейгън”.

Попитан защо той не се е възползвал от това, Ейткън посочи като причина провалената си 3-годишна връзка с Карол Тачър – дъщеря на Желязната лейди.

„Когато си млад, правиш най-различни грешки. Тя ми беше бясна дълго време. За щастие аз бях прекалено самонадеян тогава, което ми помогна”, допълни Ейткън. Той каза още, че Маргарет Тачър като цяло е била кисел, заядлив, арогантен и груб човек.

Джонатан Ейткън е британски политик, роден през 1942 г. Той е бивш член на Консервативната партия в Обединеното кралство. Членува в нея 24 години. През 1999 г. е обвинен в лъжесвидетелстване и осъден на 18 месеца затвор, от които лежи 7. Сега е президент на организацията за защита на човешките права, „Christian Solidarity Worldwide”.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

225048_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (14 септември – 20 септември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Танцувай с мен от Сюзън Елизабет Филипс 2. Живот в скалите от …