Начало / България / Актьори разиграха „Зовът на кукувицата“ пред десетки фенове на Дж. К. Роулинг

Актьори разиграха „Зовът на кукувицата“ пред десетки фенове на Дж. К. Роулинг

Актьори, подпомагани от рап-певецът Ghettoman от „Хората от Гетото” изнесоха импровизирано представление за почитатели и приятели на книгите в столичния бар „Champagne Room Art Club“.

Тома Здравков, Йосиф Шамли, Кирил Ефремов, рапърът  и телевизионната водеща Гери Турийска разиграха различни части от хита на последните седмици на пазара „Зовът на кукувицата“ на пишещата под псевдонима Робърт Галбрейт – Джоан Роулинг.  Всеки един от тях вдъхна живот на  най-колоритни персонажи в романа и провокира публиката да се включи в разследването с детектив Корморан Страйк – ветеран от войната в Афганистан, наскоро зарязан от годеницата си и принуден да живее в офиса си; Робин – неговата изключително находчива и интелигентна секретарка; Еван Дъфийлд – рок звезда и приятел на Лула Ландри; Дийби Мак – рап звезда и бивш престъпник, вманиачен фен на Лула; Джон Бристоу – адвокат и доведен брат на Лула Ландри.

Романът отвежда читателите в атмосферата на съвременен Лондон, с разнообразните му социални прослойки и живот на високи обороти. Книгата проследява изпълненото с неочаквани обрати разследване на смъртта на любимката на Великобритания – моделът Лула Ландри, трагично загинала при подозрителни обстоятелства.

Организаторите бяха подбрали определени цитати  от творбата й, които раздадоха на всеки присъстващ. След изиграването на няколко подвеждащи момента от сюжета на роман, един щастливец имаше шанса да си тръгне с подарък – книгата, като за целта трябваше само да познае кой е истинският убиец в „Зовът на кукувицата“.

Заведението се оказа тясно за многобройните фенове на книгата и издателство „Колибри“. В публиката присъстваха телевизионни водещи, актьори, но най-вече почитатели на хубавите криминални четива.

Свързани заглавия

„Зовът на кукувицата“ от Робърт Галбрейт/Дж. К. Роулинг (откъс)
Дж. К. Роулинг разкри историята зад Робърт Галбрайт
Издателство успя да купи евтино правата за тайния роман на Роулинг
Дж. К. Роулинг упрекна адвокатите си заради разкриването на нейния псевдоним
Стивън Кинг поздрави Роулинг за опита й за анонимност
Криминалният роман на Дж. К. Роулинг стана бестселър
Дж. К. Роулинг публикувала роман под псевдоним
Джоан Роулинг: Не мога да реагирам адекватно на поезията

„Зовът на кукувицата”  тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …