Начало / България / „Добра година“ се продава с 50% намаление в „Хеликон”

„Добра година“ се продава с 50% намаление в „Хеликон”

„Добра година“ – вероятно най-добрата и най-известната книга на Питър Мейл, се продава в книжарници „Хеликон” с 50% отстъпка през март. Коричната цена на романа на известния английски писател е 14 лева, а с промочип (специалната карта за отстъпка на „Хеликон”) и през сайта helikon.bg тя е достъпна само за 7 лева.

Романът на Мейл е публикуван на английски преди десет години. През 2006  г. световноизвестният режисьор Ридли Скот екранизира „Добра година“ и превърна чудесния роман в касов филм с Марион Котияр и Ръсел Кроу в главните роли. Това направи „Добра година” запазена марка в литературата, а Питър Мейл в един от най-предпочитаните автори.

Забавните и увлекателни нишки на този поглъщащ роман са изтъкани сред лозята и селските имения на Прованс. Питър Мейл заселил се в тази уникална френска област, тук е във вихъра си: героите му са олицетворение на най-живописните местни характери, а историята в книгата показва колко значима роля играят виното и добрата храна за душевността, традициите и всекидневието на Прованс.

За Франция и Прованс Питър Мейл казва:

„Без Франция нямаше да имам нищо. Тя ме направи по-наблюдателен, по-отпуснат и това се отрази на писането ми. Вече съм човек в мир със себе си. Пиша само за неща, на които самият аз се наслаждавам. Оценявам повече малките неща. Не попадам в капана на богатството. Нямам нужда от нова кола. Докато старото „Пежо” работи, всичко е наред. Живея простичък живот. Най-много харча за ветеринарни грижи за кучетата ми. Едно от най-големите удоволствия за мен е да изляза петък сутрин – това е пазарна сутрин, и да разговарям с търговците на риба, сирене, цветя. Винаги се натъквам на някой приятел, с който да отидем на кафе и да изпием няколко чаши шампанско преди обяд. Най-хубавият начин да прекараш една сутрин”.

 

„Добра година“ тук

Повече подробности за promochip тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …

2 Коментари

  1. Скоро гледах филма и ми хареса.
    Отзиви за книгата?

  2. Скоро гледах филма и ми хареса.
    Отзиви за книгата?