Начало / България / „Добра година“ се продава с 50% намаление в „Хеликон”

„Добра година“ се продава с 50% намаление в „Хеликон”

„Добра година“ – вероятно най-добрата и най-известната книга на Питър Мейл, се продава в книжарници „Хеликон” с 50% отстъпка през март. Коричната цена на романа на известния английски писател е 14 лева, а с промочип (специалната карта за отстъпка на „Хеликон”) и през сайта helikon.bg тя е достъпна само за 7 лева.

Романът на Мейл е публикуван на английски преди десет години. През 2006  г. световноизвестният режисьор Ридли Скот екранизира „Добра година“ и превърна чудесния роман в касов филм с Марион Котияр и Ръсел Кроу в главните роли. Това направи „Добра година” запазена марка в литературата, а Питър Мейл в един от най-предпочитаните автори.

Забавните и увлекателни нишки на този поглъщащ роман са изтъкани сред лозята и селските имения на Прованс. Питър Мейл заселил се в тази уникална френска област, тук е във вихъра си: героите му са олицетворение на най-живописните местни характери, а историята в книгата показва колко значима роля играят виното и добрата храна за душевността, традициите и всекидневието на Прованс.

За Франция и Прованс Питър Мейл казва:

„Без Франция нямаше да имам нищо. Тя ме направи по-наблюдателен, по-отпуснат и това се отрази на писането ми. Вече съм човек в мир със себе си. Пиша само за неща, на които самият аз се наслаждавам. Оценявам повече малките неща. Не попадам в капана на богатството. Нямам нужда от нова кола. Докато старото „Пежо” работи, всичко е наред. Живея простичък живот. Най-много харча за ветеринарни грижи за кучетата ми. Едно от най-големите удоволствия за мен е да изляза петък сутрин – това е пазарна сутрин, и да разговарям с търговците на риба, сирене, цветя. Винаги се натъквам на някой приятел, с който да отидем на кафе и да изпием няколко чаши шампанско преди обяд. Най-хубавият начин да прекараш една сутрин”.

 

„Добра година“ тук

Повече подробности за promochip тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …

2 Коментари

  1. Скоро гледах филма и ми хареса.
    Отзиви за книгата?

  2. Скоро гледах филма и ми хареса.
    Отзиви за книгата?