Начало / Свят / ЖП компания предостави безплатни пътувания за писатели

ЖП компания предостави безплатни пътувания за писатели

Американската компания “Amtrak” сбъдна желанието на писателя Кристофър Чи да пропътува безплатно стотици километри в удобно влаково купе и да се вдъхновява от пейзажите, които гледа през прозореца, съобщи “The Verge”.

В интервю през декември авторът споделя как мечтае да пътува с удобен влак и да се наслаждава на гледките. Той разказа, че влакът е най-удобното място за писане на ръка с лист и химикал. “Бих искал “Amtrak” да има специално отделение за пишещи”, каза тогава Чи.

Думите му бяха разпространени в “Туитър” от Джесика Грос. След това транспортното дружество е поканило пишещи в “писателската си резиденция” – специално закачен вагон по маршрута Ню Йорк – Чикаго и обратно. Грос се е възползвала от офертата и е написала текст за литературното списание “Paris Review”. Чи ще е следващият, който ще предприеме безплатно пътуване.

Говорител на “Amtrak” обясни, че идеята е по няколко автори да се включват всеки месец в проекта. Тъй като се очакват много желаещи, кандидатурите им ще бъдат разглеждани на специален принцип, който обаче няма да фаворизира известните пред неизвестните.

Прочетете още

valeri_petrov_cover-1200x900-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Валери Петров – цитати от вечни интервюта

Думите греят на рождения му ден Дете е на учителка по френски и софийски адвокат …