Начало / Свят / ЖП компания предостави безплатни пътувания за писатели

ЖП компания предостави безплатни пътувания за писатели

Американската компания “Amtrak” сбъдна желанието на писателя Кристофър Чи да пропътува безплатно стотици километри в удобно влаково купе и да се вдъхновява от пейзажите, които гледа през прозореца, съобщи “The Verge”.

В интервю през декември авторът споделя как мечтае да пътува с удобен влак и да се наслаждава на гледките. Той разказа, че влакът е най-удобното място за писане на ръка с лист и химикал. “Бих искал “Amtrak” да има специално отделение за пишещи”, каза тогава Чи.

Думите му бяха разпространени в “Туитър” от Джесика Грос. След това транспортното дружество е поканило пишещи в “писателската си резиденция” – специално закачен вагон по маршрута Ню Йорк – Чикаго и обратно. Грос се е възползвала от офертата и е написала текст за литературното списание “Paris Review”. Чи ще е следващият, който ще предприеме безплатно пътуване.

Говорител на “Amtrak” обясни, че идеята е по няколко автори да се включват всеки месец в проекта. Тъй като се очакват много желаещи, кандидатурите им ще бъдат разглеждани на специален принцип, който обаче няма да фаворизира известните пред неизвестните.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

R

Иво Сиромахов: Копнежът по робството е плашещ

Блестящ политически театър, в който още живеем Това е „Бай „Тошо“ – новата книга на …