Начало / Свят / Мемоари за Холокоста бяха отличени с „Jewish Quarterly-Wingate Prize“

Мемоари за Холокоста бяха отличени с „Jewish Quarterly-Wingate Prize“

Мемоари на преживял Холокоста бяха отличени от журито на наградата „Jewish Quarterly-Wingate Prize“, съобщи thebookseller.com. Ото Дов Кулка беше награден за творбата си „Landscapes of the Metropolis of Death“. Той прибави 4 000 паунда към сметката си.

Произведението разглежда теми като какво е да прекараш детството си в „Аушвиц“ и белезите, които подобна трагедия оставя. Като дете Кулка е изпратен в еврейско гето, а впоследствие и в споменатия концентрационен лагер. След края на Втората световна война той изучава усърдно историята на нацизма. В „Landscapes of the Metropolis of Death“ той пише, че все още има кошмари от дните в „Аушвиц“. Кулка твърди, че се опитва да разбере миналото на евреите и какво поражда неприязън към тях.

„Jewish Quarterly-Wingate Prize“ е британска литературна награда, която се дава всяка година. Тя се връчва на еврейски автори, които изследват Еврейския въпрос и привличат интерес към него, като всъщото време интригуват неутралния читател.

Ото Дов Кулка е израелски историк, роден през 1933 г. Той е син на Ерих Кулка – писател, историк и журналист. Двамата преживяват Холокоста. След края на Втората световна война Ерих Кулка посвещава живота си на изследвания на Холокоста и публикуването на трудове на тази тема. Синът му продължава неговото дело.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …