Начало / Свят / Мемоари за Холокоста бяха отличени с „Jewish Quarterly-Wingate Prize“

Мемоари за Холокоста бяха отличени с „Jewish Quarterly-Wingate Prize“

Мемоари на преживял Холокоста бяха отличени от журито на наградата „Jewish Quarterly-Wingate Prize“, съобщи thebookseller.com. Ото Дов Кулка беше награден за творбата си „Landscapes of the Metropolis of Death“. Той прибави 4 000 паунда към сметката си.

Произведението разглежда теми като какво е да прекараш детството си в „Аушвиц“ и белезите, които подобна трагедия оставя. Като дете Кулка е изпратен в еврейско гето, а впоследствие и в споменатия концентрационен лагер. След края на Втората световна война той изучава усърдно историята на нацизма. В „Landscapes of the Metropolis of Death“ той пише, че все още има кошмари от дните в „Аушвиц“. Кулка твърди, че се опитва да разбере миналото на евреите и какво поражда неприязън към тях.

„Jewish Quarterly-Wingate Prize“ е британска литературна награда, която се дава всяка година. Тя се връчва на еврейски автори, които изследват Еврейския въпрос и привличат интерес към него, като всъщото време интригуват неутралния читател.

Ото Дов Кулка е израелски историк, роден през 1933 г. Той е син на Ерих Кулка – писател, историк и журналист. Двамата преживяват Холокоста. След края на Втората световна война Ерих Кулка посвещава живота си на изследвания на Холокоста и публикуването на трудове на тази тема. Синът му продължава неговото дело.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

126625-hp-hero1-wk25-en__d-obama

Барак Обама събра президентските си спомени в книга

700-те страници отговарят на много интригуващи въпроси Президентът издава книгата си две седмици след поредните …