Начало / Свят / Би Би Си адаптира творби на Агата Кристи по случай 125 години от рождението й

Би Би Си адаптира творби на Агата Кристи по случай 125 години от рождението й

Би Би Си ще адаптира на малкия екран книги на Агата Кристи, по случай 125-та годишнина от рождението й, която ще бъде навършена догодина, съобщи bbc.com. По най-четената книга на криминалната писателка, „Десет малки негърчета“, ще бъде направен филм от 3 части. Освен това, ще бъде заснет минисериал по „Partners in Crime“, включващ 6 епизода. Планирани са и няколко биографични филма за Агата Кристи.

Така новите адаптации ще „поемат щафетата“ от дългогодишната продукция на „ITV“, в която Дейвид Съчет игра най-популярния персонаж на Кристи, белгийския детектив Еркюл Поаро, която отива към своя край. Матю Причард, внук на Агата Кристи, определи инициативата на Би Би Си като „фантастична“. Той изрази радостта си от факта, че неговата баба продължава да получава такова признание за творчеството си след толкова години.

Агата Кристи е криминална писателка, родена през 1890 г. в Англия. Най-известни са романите й с главен герой белгийския детектив Еркюл Поаро. Считана е за една от най-важните писателки в криминалния жанр. Кристи има много книги, преведени на български език. Умира 1976 г. в Англия.

Книги от Агата Кристи тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hungergame kathniss

„Игрите на глада“ отново на голям екран

През 2023 година предстои да излезе предисторията на “Игрите на глада” на Сюзан Колинс. През …