На фокус
Начало / Свят / Бен Бернанке, бивш председател на Федералния резерв на САЩ, ще пише мемоари

Бен Бернанке, бивш председател на Федералния резерв на САЩ, ще пише мемоари

Бен Бернанке, който по-рано този месец завърши втория си мандат като председател на Федералния резерв на САЩ, ще пише мемоари, съобщи yahoo.com. Бернанке заяви пред „Асошиейтед Прес“, че ще опише всички ключови моменти от времето, което е прекарал във Федералния резерв, включително финансовата криза от 2008 г. и последвалата рецесия.

Бернанке каза още, че ще опише цялата си кариера в американската институция, която стартира през 2002 г. През 2006 г. той е посочен за председател от тогавашния президент Джордж Буш-младши, а 4 години по-късно е преизбран от Барак Обама. Преди това е бил професор и ръководител на департамента по икономика на университета „Принстън“.

Бернанке признава, че обстановката е била напрегната често. Той беше критикуван от либерали, притеснени от безработицата, както и от консерватори, разтревожени от инфлация.

Той коментира:

„Искам хората да разберат какво знаехме, кога го знаехме и как сме взимали решенията си в една изключителна икономическа несигурност. Бих искал да обясня защо мисля, че сме постъпвали правилно и да засвидетелствам своята лоялност към САЩ“.

Бен Бернанке допълни, че все още не е започнал да пише, но ще го направи скоро. Очаква да завърши книгата за около година. Възнамерява да я напише сам, но призна, че вероятно ще има нужда от помощ в проучванията.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226024_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (13 март – 19 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Не ви познавам от Теодора Димова …