Начало / Любопитно / „Изчезналата библиотека“ от А. М. Дийн (анотация)

„Изчезналата библиотека“ от А. М. Дийн (анотация)

„Изчезналата библиотека“ е криминален роман, посветен на съдбата на прочутата Александрийска библиотека, мистеризоно заличена от страниците на историята по твърде загадъчен начин. Задълбочените познания на автора А. М. Дийн в областта на древните култури, както и интересът му към конспирации, го вдъхновяват да създаде напрегнат и завладяващ художествен сюжет. Още с появата си прeз 2012 г. дебютният му роман се превръща в световен бестселър и е посрещнат с голям интерес в над 16 страни. През март 2013 г. той е в Топ 10 на „Амазон“ в раздела за художествена литература, в класацията за съспенс заема престижното първо място, както и №5 в тази за трилъри.

Много писатели се превъплъщават в ролята на историци, за да разказват истории за древни загадки и ожесточени борби за власт. С написването на „Изчезналата библиотека“ се случва обратното: А. М. Дийн е историк по професия, който влиза в ролята на писател, за да облече в слово знанието и стремежа към власт, останали непроменени през времето.

Арно Холмстранд е учен с международно признание, отдал целия си живот на науката и изследванията. Но точно тази негова страст става причина за насилствената му смърт – по петите му е неумолим враг, който няма да се спре пред нищо, за да изтръгне истината за безценна тайна, пазена от хилядолетия. Емили Уес, специалист по история на религиите, получава завета на убития и се отправя на мисия: да разбули една от най-големите загадки в историята – местонахождението на Александрийската библиотека, един от най-прочутите центрове на знанието в древния свят. Холмстранд избира Емили за свой приемник и пазител на тайната си. Любопитството ѝ я отвежда в различни краища на света и я тласка да разгадае повереното ѝ от Арно. Скоро Емили се оказва замесена в световен заговор с невероятен мащаб, водещ чак до подстъпите към Белия дом.

„Изчезналата библиотека“  тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …