На фокус
Начало / Свят / Учредена е награда в чест на Филип Сиймур Хофман

Учредена е награда в чест на Филип Сиймур Хофман

Литературна награда беше учредена в чест на актьора Филип Сиймур Хофман, съобщи британският „Телеграф“. Отличието, наречено „Relentless Award“, ще се връчва всяка година на драматург за пиеса. Паричната премия ще бъде 45 000 долара. Припомняме, че Хофман почина на 2 февруари. Той беше на 46 години. Все още не е потвърдена причината за неговата смърт, но водещата версия е свръхдоза хероин.

Призът беше учреден от американския таблоид „The National Enquirer“ и ще се дава от новосъздадената фондация „American Playwriting Foundation“. Очаква се първият победител да бъде награден до края на тази година. Идеята за наградата е на драматурга, сценарист и приятел на актьора, Дейвид Катц. Именно Катц намери Хофман мъртъв в апартамента му в Ню Йорк.

Интересно е да се отбележи, че точно „The National Enquirer“ публикува материал на 5 февруари, в който се твърдеше, че Хофман и Катц имат хомосексуална връзка. Катц беше цитиран да казва, че двамата са любовници и взимали кокаин, а актьорът често взимал и хероин пред него. Катц отрече подобни отношения с известния артист, заяви, че никога не е разговарял с представител на изданието и каза, че никога не е виждал Хофман да взима наркотици в негово присъствие. Впоследствият материалът беше свален.

Филип Сиймур Хофман беше отличен с „Оскар“ през 2006 г. за превъплащението му в писателя Труман Капоти в прожекцията „Капоти“. Впоследствие той беше номиниран за награди на Академията още 3 пъти. Хофман беше считан за един от най-добрите актьори на своето поколение.

Свързани заглавия
Почина актьорът, изиграл блестящо Труман Капоти

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

336987245_562518772645312_672284796672296719_n

Библиобуси поръчват хърватските библиотеки

Мащабен проект цели книгите да достигат навсякъде Производител на новите библиобуси за Хърватия ще е …