Начало / Свят / Русия произвежда смартфон с четец за електронни книги

Русия произвежда смартфон с четец за електронни книги

Телефон с два екрана, който комбинира смартфон и екран за четене на електронни книги, ще се продава за първи път в САЩ, съобщи БГНЕС,  цитирайки вестник „Дейли Мейл“.

„Yotaphone“ има специален екран, който не изразходва много енергия, показва имейли и текстови съобщения. Екранът е винаги включен, благодарение на което собственикът може да провери пощата си само с поглед. Телефонът работи с „Фейсбук“ и други социални медии, без да изразходва енергия, подобно на цветния екран. Разработен от московска компания, новият модел ще бъде първият, който ще бъде достъпен в САЩ. Устройството ще бъде пуснато в продажба по-късно тази година.

„Устройствата „Yotaphone“ доказаха, че съществува антидот срещу винаги тъмния екран на смартфона. Бъдещето на смартфоните е във винаги включените дисплеи, което позволява на потребителя да бъде винаги свързан, без да притеснява хората около него. Следващото поколение „Yotaphone“ осъществява тази иновативна концепция за смартфоните и дори я подобрява“, казва Влад Мартинов, изпълнителен директор на руската компания.

Вторият екран предоставя възможността за над 50 часа четене на винаги включения екран, което не се отразява на батерията.
Телефонът има и 5-инчов AMOLED дисплей, който е със 74% повече използваем и интерактивен, в сравнение с 30-40% при телефоните с Андроид.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

5c7e6909e9cfd

Тимъти Снайдър: Русия е фашистка държава

Коментар на Тимъти Снайдър за „Ню Йорк Таймс“: Фашизмът никога не е бил победен като …