Начало / България / Поредицата „Агата Кристи“ закръгля 50 книги

Поредицата „Агата Кристи“ закръгля 50 книги

Поредицата „Агата Кристи“ на издателство „Ера“ ще закръгли 50 книги. До дни на пазара се очакват две нови книжки от детективските предизвикателства на Първата дама  на криминалния жанр. Заедно ще излязат „Тайната на имението“ и „Третото момиче“.

В „Тайната на имението“ Антъни Кейд се съгласява да направи услуга на свой приятел, която ще му донесе бързи пари. Задачата изглежда лесна – той трябва да достави политически мемоар на лондонски издател. Оказва се, че пратката съдържа повече от скандалните тайни на европейски благородник. Тя е свързана с убийство! Стъпките на жертвата водят до мистериозно имение. Тъмни тайни и смъртоносни заплахи очакват всеки, който се осмели да влезе в него. Книгата е първа от поредицата за приключенията на старши инспектор Батъл, познат вече от „Нула часът развръзката“.

В „Третото момиче“ отново се появява митичният Еркюл Поаро. Дребничкият белгиец се наслаждава на закуската си и на чаша горещ шоколад, когато млада жена нарушава спокойствието му. След като признава, че може би е извършила убийство, тя внезапно си тръгва, оставяйки разказа си недовършен. Заинтригуван Поаро решава да открие мистериозната дама. По време на разследването, той попада в бохемския свят на млади художници. А момичето е изчезнало без следа…

Книгите на Агата Кристи тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …