Начало / Свят / „HarperCollins“ ще публикува „Книга за гробището“ като комикс

„HarperCollins“ ще публикува „Книга за гробището“ като комикс

Издателството „HarperCollins“ ще публикува бестселъра на Нийл Геймън, „Книга за гробището“, като комикс, съобщи mediabistro.com. Графичният роман ще бъде дело на признатия автор на комикси и художник, П. Крейг Ръсел. Ръсел ще работи с екип от други художници по илюстрациите. Творбата ще излезе на англоезичния книжен пазар в два тома – съответно на 29 юли и на 30 септември тази година.

Самият Геймън е оптимист за инициативата, като написа в своя блог, journal.neilgaiman.com, че не се съмнява в уменията на Ръсел да пресъздаде добре неговата книга. Според писателя, едно произведение на изкуството може да се разглежда и интерпретира по най-различни начини.

„Книга за гробището“ е фентъзи за деца. Книгата излезе през 2008 г. Повествованието проследява историята на момче, на име Ник, което живее на изоставено гробище и е отгледан от призраци. Вещици и други мистични създания са негови приятели. Главни мотиви в произведението са любов, приятелство и житейски опит. „Книга за гробището“ е носител на медалите „Карнеги“ и „Нюбъри“ – два от най-престижните британски литературни призове. Книгата е достъпна и в родните книжарници.

„Книга за гробището“ тук

Книги от Нийл Геймън тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Cap01

Рисуващата птици Елица Христова: „Щъркелът за нас е част от всичко родно“

Разговор за природата и за това колко си приличаме с всичко в нея Илюстратор и …