Начало / Свят / Стивън Кинг се завръща към жанра ужаси с нов роман през ноември

Стивън Кинг се завръща към жанра ужаси с нов роман през ноември

Стивън Кинг ще се завърне към своята запазена марка – жанра ужаси – с нов роман, който ще бъде публикуван през ноември, съобщи „Гардиън“. Новината идва от официалния сайт на писателя. Творбата, озаглавена „Revival“, ще бъде публикувана на 11 ноември от „Scribner“ в САЩ и „Hodder & Stoughton“ в Обединеното кралство.

„Revival“ ще разказва за харизматичен свещеник, който идва в малък град в Нова Англия. Действието се развива преди повече от 50 години. Името на свещеника е Чарлс Джейкъбс и той обещава да промени и съживи местната църква и града като цяло, заедно с красивата си съпруга. Когато обаче го поразява трагедия, Джейкъбс се отрича от Бог и напуска града. Той се среща с Джейми Мортън. Мортън, който е бил обещаващо дете, е тръгнал по лош път и вече прехвърлил 30-те, е наркоман и отчаян човек. Двамата сформират партньорство в името на злото, превхвърлящо най-смелите представи.

Това ще бъде вторият роман на Кинг през тази година. Припомняме, че в края на миналата година стана ясно, че Кинг ще публикува „Mr Mercedes“ на 3 юни 2014 г. Произведението ще разказва историята на пенсиониран детектив, преследван от убиец, който не е могъл да хване преди години. Докато „Mr Mercedes“ е трилър, то „Revival“ е типичен за Кинг хорър.

2 книги на година е нормата на Стивън Кинг в последно време. Писателят не показва признаци на забавяне, макар да гони вече 70 години. През 2013 г. излязоха неговите романи „Dr Sleep“ и „Джойленд“.

Свързани заглавия
Роман за сериен убиец от Стивън Кинг излиза през 2014 г.

Книги от Стивън Кинг тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Brat4

10 малки книжарници с голямо послание

Събираме адресите им по целия свят Книжарницата обикновено е място и с атмосфера, и с …