Начало / Свят / Тери Пратчет централна фигура на Панаира на книгата в Лондон

Тери Пратчет централна фигура на Панаира на книгата в Лондон

Сър Тери Пратчет ще бъде централна фигура на Панаира на книгата в Лондон тази година, съобщи thebookseller.com. Той ще бъде „Автор на деня“ на 8-ми април, когато ще се обсъжда мястото му в съвременната издателска индустрия. Събитието ще се проведе между 8-ми и 10-ти април тази година.

Пратчет е известен най-вече със своята знаменита фентъзи поредица, „Светът на Диска“. Неговото творчество е продадено в над 85 милиона копия в цял свят и преведено на 37 езика, включително български. През 2009 г. той беше посветен в рицарство.

Джакс Томас, директор на събитието, коментира:

„Истинско удоволствие за нас е, че Тери Пратчет ще присъства на тазгодишното издание на Панаира на книгата в Лондон. Той е национална и международна икона. Изградил е фенска база от милиони в цял свят. Неговият принос към книжната индустрия е изключителен. Пратчет продължава да оказва влияние върху разноезични читатели и пазари на книгата. Ще го посрещнем както подобава“.

Другите писатели, които ще бъдат „Автор на деня“ на панаира, са Сун-ми Хуанг и Малори Блекман, която е Детски лауреат в Обединеното кралство.

Тери Пратчет е британски писател, роден през 1948 г. Известен е с комичните си творби в жанра фентъзи. Той е най-продаваният автор в Обединеното кралство през 90-те години на ХХ в., а заради огромната си популярност е удостоен с престижната титла сър. Много негови книги са преведени на български. Той е диагностициран с ранен стадий на Алцхаймер. Поддръжник е на евтаназията и направи филм по този въпрос.

Книги от Тери Пратчет тук

Свързани заглавия
Тери Пратчет и Стивън Бакстър за „Дългата земя”: Каквото правеше единият, винаги минаваше и през другия
Прасе ще бъде кръстено на роман на Тери Пратчет
15 писатели обясняват защо пишат
Сър Тери Пратчет: SMS-ите и социалните мрежи вредят на развитието на децата
Тери Пратчет – живот в писане

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-05-09 v 14.32.34_49594de1

„1984“ с нови завладяващи корици

Книгата на Оруел не спира да вълнува Има книги, които винаги привличат вниманието – колкото …