Начало / България / Авторката на „Експертите на прехода“ е номинирана за евроизборите от БСП

Авторката на „Експертите на прехода“ е номинирана за евроизборите от БСП

Авторката на полемичната книга „Експертите на прехода“ Достена Лаверн е сред номинираните за евроизборите от БСП, съобщи БГНЕС. Номинацията е направена от 31 интелектуалци седмица преди конгреса на БСП, който ще подреди листата.

 „Приемам номинацията, с която съм предложена за евроизборите, не знам мястото си в листата на БСП, но вероятно то ще бъде избираемо“, заяви преподавателката по политическа антропология в университета в Страсбург.

Достена Лаверн е родена в Пловдив през 1974 г., завършва средното си образование с отлична диплома от Националната гимназия за древни езици и култури в София и американската гимназия „Гладстоун“ в Портланд, САЩ. Магистър е по съвременна история и доктор по политическа антропология в Училището за академични изследвания по социални науки в Париж. Лаверн живее в Страсбург и работи като журналист в списанието за култура на френския ежедневник „Ле Дерниер Нувел д`Алзас“. Президент е на Националния делфийски комитет във Франция, програмен директор на няколко международни програми и фестивали за литература, участник в редица международни проекти, автор на научни статии, журналистически материали, изявявала се е и на писателското поприще. В момента преподава политическа антропология в Страсбургския университет.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

2021-01-22_06-57-13_778

Не пипайте тези книги

… а ако все пак ги прочетете, просто се гръмнете Тайните и конспирациите сега са …