Начало / Свят / Кен Фолет ще посети катедрали по повод 25-та годишнина на „Устоите на Земята“

Кен Фолет ще посети катедрали по повод 25-та годишнина на „Устоите на Земята“

Кен Фолет ще посети няколко катедрали в Обединеното кралствопо повод 25-та годишнина от неговия класически роман „Устоите на Земята“, съобщи thebookseller.com. През март и април тази година той ще обиколи Салисбърската катедрала, Линкълнската катедрала, „Питърбъро“, Кентърбърийската катедрала и катедралата „Уинчестър“. В Салисбъри и Кентърбъри писателят ще изнесе и лекции.

„Много пъти са ме питали защо „Устоите на Земята“ е толкова значима творба. Няма точен отговор, защото един роман е нещо много комплексно. Аз обаче се връщам отново и отново към хората, които строят катедрали. Според днешните стандарти, тези мъже и жени са бедни и неграмотни. Те са живели в дървени колиби и са спали на пода. Въпреки това са построили най-красивите сгради, които света познава. Човешките същества имат способността да се издигат над обстоятелствата и да докосват вечното. Точно за това става въпрос в „Устоите на Земята“. Може би това е причината книгата да е докоснала сърцата на толкова читатели през годините“, коментира Фолет.

„Устоите на Земята“ е исторически роман, публикуван през 1989 г. Разказва за построяването на катедрала в Кингсбридж, Англия. Действието се развива през XII век. Книгата проследява развитието на готическата и романската архитектура. Макар автора Фолет да пише главно в жанра трилър, това е най-продаваната му творба.По нея е направен и минисериал.

Кен Фолет е уелски автор, роден през 1949 г. Той е известен с историческите си романи и трилърите си. Със статут на класики са творбите му „Крахът на титаните” и „Устоите на земята”, които са преведени и на български. Пише и под псевдонимите Мартин Мартинсен, Саймън Майлс, Бернард Л. Рос, Закари Стоун.

 

„Устоите на Земята“ тук

Книгите на Кен Фолет тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1570188156

Честит 24 май – нека пишем мъдро и разумно, с любов!

Нали и Ран Босилек така е описал най-скъпоценното, което притежаваме − родната, българска реч: Родна …