Начало / Свят / Кен Фолет ще посети катедрали по повод 25-та годишнина на „Устоите на Земята“

Кен Фолет ще посети катедрали по повод 25-та годишнина на „Устоите на Земята“

Кен Фолет ще посети няколко катедрали в Обединеното кралствопо повод 25-та годишнина от неговия класически роман „Устоите на Земята“, съобщи thebookseller.com. През март и април тази година той ще обиколи Салисбърската катедрала, Линкълнската катедрала, „Питърбъро“, Кентърбърийската катедрала и катедралата „Уинчестър“. В Салисбъри и Кентърбъри писателят ще изнесе и лекции.

„Много пъти са ме питали защо „Устоите на Земята“ е толкова значима творба. Няма точен отговор, защото един роман е нещо много комплексно. Аз обаче се връщам отново и отново към хората, които строят катедрали. Според днешните стандарти, тези мъже и жени са бедни и неграмотни. Те са живели в дървени колиби и са спали на пода. Въпреки това са построили най-красивите сгради, които света познава. Човешките същества имат способността да се издигат над обстоятелствата и да докосват вечното. Точно за това става въпрос в „Устоите на Земята“. Може би това е причината книгата да е докоснала сърцата на толкова читатели през годините“, коментира Фолет.

„Устоите на Земята“ е исторически роман, публикуван през 1989 г. Разказва за построяването на катедрала в Кингсбридж, Англия. Действието се развива през XII век. Книгата проследява развитието на готическата и романската архитектура. Макар автора Фолет да пише главно в жанра трилър, това е най-продаваната му творба.По нея е направен и минисериал.

Кен Фолет е уелски автор, роден през 1949 г. Той е известен с историческите си романи и трилърите си. Със статут на класики са творбите му „Крахът на титаните” и „Устоите на земята”, които са преведени и на български. Пише и под псевдонимите Мартин Мартинсен, Саймън Майлс, Бернард Л. Рос, Закари Стоун.

 

„Устоите на Земята“ тук

Книгите на Кен Фолет тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …