На фокус
Начало / Свят / Саймън Брет ще получи приза „Диамантен кинжал“

Саймън Брет ще получи приза „Диамантен кинжал“

Саймън Брет ще получи приза „Диамантен кинжал“, съобщи booktrade.info. Членовете на Асоциацията на криминалните писатели в Обединеното кралство гласуваха и Брет събра най-много гласове. Писателят ще бъде награден на 30 юни на гала вечеря в Лондон.

„Диамантен кинжал“ се връчва за цялостен принос към криминалното писане. Самият кинжал се изработва от „Картие“. Отличието са получавали П. Д. Джеймс, Иън Ранкин, Фредерик Форсайт, Лий Чайлд и др.

Алисън Джоузеф, председател на асоциацията, заяви:

„Възхитен съм, че Саймън Брет ще получи „Диамантен кинжал“. Той е достоен и умен писател. Успехът му през годините е заслужен. „Диамантен кинжал“ се дава не само за творчеството на даден автор, но и за принос към жанра, а Саймън винаги е бил опора на своите колеги. Не съм само аз този, който смята, че Саймън трябва да получи тази награда“.

Саймън Брет е английски писател, роден през 1945 г. Той е известен със своите детективски романи и мистерии, които комбинират в себе си крими и хумор. Действието обикновено се развива през 20-те и 30-те години на XX век. Популярни са поредиците му за Чарлс Перис и г-жа Парджетър. Кариерата му стартира още през 70-те години на миналия век.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226024_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (20 март – 26 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Войната на буквите от Людмила …