Начало / Свят / Саймън Брет ще получи приза „Диамантен кинжал“

Саймън Брет ще получи приза „Диамантен кинжал“

Саймън Брет ще получи приза „Диамантен кинжал“, съобщи booktrade.info. Членовете на Асоциацията на криминалните писатели в Обединеното кралство гласуваха и Брет събра най-много гласове. Писателят ще бъде награден на 30 юни на гала вечеря в Лондон.

„Диамантен кинжал“ се връчва за цялостен принос към криминалното писане. Самият кинжал се изработва от „Картие“. Отличието са получавали П. Д. Джеймс, Иън Ранкин, Фредерик Форсайт, Лий Чайлд и др.

Алисън Джоузеф, председател на асоциацията, заяви:

„Възхитен съм, че Саймън Брет ще получи „Диамантен кинжал“. Той е достоен и умен писател. Успехът му през годините е заслужен. „Диамантен кинжал“ се дава не само за творчеството на даден автор, но и за принос към жанра, а Саймън винаги е бил опора на своите колеги. Не съм само аз този, който смята, че Саймън трябва да получи тази награда“.

Саймън Брет е английски писател, роден през 1945 г. Той е известен със своите детективски романи и мистерии, които комбинират в себе си крими и хумор. Действието обикновено се развива през 20-те и 30-те години на XX век. Популярни са поредиците му за Чарлс Перис и г-жа Парджетър. Кариерата му стартира още през 70-те години на миналия век.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …