Начало / Автори / Да станеш автор на бестселъри, като следваш инстинктите си

Да станеш автор на бестселъри, като следваш инстинктите си

На 58 години Линда Лафърти има зад гърба си три написани книги – „Bloodletter’s Daughter“, „House of Bathory“ и „The Drowning Guard“, която на 27 януари излезе на български език със заглавие „Нощите на османската принцеса”. Големият успех на романите й се дължи не само на пикантните и интересни теми, които разгръща, но на факта, че се доверява на литературните си инстинкти и пише за неща, които искрено смята за важни. Лафърти създава истории, в които включва своите лични интереси и пристрастия – коне, юнгианска психология, политика, власт и конфликтите между социалните класи.

„Многопластови исторически романи” е подходящо описание за нейните творби, но и трите й книги са написани динамично и със съвременен ритъм. В „Нощите на османската принцеса” авторката следва собственото си любопитство. Тя открива историята за Есма Султан – една от най-влиятелните жени в Османската империя за своето време, която е известна с това, че е заповядвала да убиват любовниците й. Османската принцеса е била толкова могъща, че дори си е позволявала да не прикрива лицето си с воал. Лафърти научава за нея по време на пътуване до Истанбул през 2001 г. и силно се заинтригува: „Исках да разбера как е било възможно всичко това.”

За Линда Лафърти е съдбовна срещата с редакторката Линдзи Гузардо. В началото на 2012 г. Гузардо се премества да работи в Amazon. В този момент те търсят нови автори, които могат да предложат повече от една книга с разпознаваем стил и характер. Романите на Лафърти отговарят на тези критерии и Гузардо ги представя на издателството. Amazon купува и трите книги едновременно.

Ходът очевидно е печеливш, защото след успешните продажби на първото заглавие (Bloodletter’s Daughter), вторият роман има направо сензационен успех – „Нощите на османската принцеса” (“The Drowning Guard”) е No.1 Kindle seller в класацията за художествени романи и No.24 в общия списък на всички книги. Новината за големия пробив заварва Лафърти, докато празнува 57-ия си рожден ден.

След успеха на първите й два романа, Лафърти и съпругът й имат възможността да пътуват по света и това помага на авторката да открие още по-оригинални истории, които е сигурна, че някой ден ще влязат в романите й. Трите й досегашни романи са резултат от нейните пътешествия в Унгария, Словакия, Чехия и Турция.

Лафърти има своята цел – да има издадени четири книги, преди да навърши 60 години. Тя решава просто да се наслаждава на писането и стига до етапа, в който „наистина харесвах начина, по който умът ми работеше, докато пишех”. Сега авторката знае, че трябва да следва единствено инстинктите си и да пише това, което би искала сама да прочете.

(Използвани текстове от: Aspentimes.com)

Свързани заглавия
„Нощите на османската принцеса” от Линда Лафърти (анотация)

„Нощите на османската принцеса”  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

dante

Редактираха Данте в опит за повече коректност

700-годишнината от смъртта на великия поет честваме през 2021-а Пасажи, които са обидни за исляма, …