Начало / Свят / Нова книга от Исабел Алиенде е вече на книжния пазар

Нова книга от Исабел Алиенде е вече на книжния пазар

Нова книга от Исабел Алиенде от днес е вече на англоезичния книжен пазар, съобщи британският „Телеграф“. Романът, озаглавен „Ripper“, е смесица между крими и мистерия. Той е публикуван от „Harper“ и е 496 страници.

Главни героини в произведението са Индиана и Аманда. Те са майка й дъщеря, които имат силна връзка помежду си, но и са много различни. Индиана, холистичен лекар, е вечен оптимист и бохем. Дълго след развода си с бащата на Аманда, тя се колебае с кого да се събере – Алън, член на богата фамилия от Сан Франциско или Раян – бивш военноморски тюлен, който е енигматичен, но и нестабилен.

Аманда, която кара последната си година в гимназия, се интересува от мрачната страна на човешката природа, подобно на баща си, който е заместник началник на отдел „Убийства“ в Сан Франциско. Тя чете криминални романи и играе на онлайн играта „Ripper“. След серия от убийства в града, Аманда започва собствено разследване и открива преди полицията, че те са свързани. Всичко се заплита още повече, когато майка й изчезва. Аманда трябва да покаже качествата си на детектив в пълна степен.

Исабел Алиенде е чилийска писателка, родена през 1942 г. Пише най-вече в жанра магически реализъм. Любопитен факт за нея е, че започва всяка своя нова книга на датата 8 януари. Много нейни книги са преведени на български, сред които „Къщата на духовете”, „Безкрайният план”, „Гората на пигмеите”, „Дневникът на Мая“ и др.

Книги от Исабел Алиенде тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …