Начало / България / Излиза и „Среднощният дворец“ на Карлос Руис Сафон

Излиза и „Среднощният дворец“ на Карлос Руис Сафон

На 27 януари, понеделник, на българския книжен пазар излиза „Среднощният дворец“ на Карлос Руис Сафон – един от най-успешните съвременни испански автори. Това е втората книга на Сафон – след „Принцът на мъглата“, публикуван с етикета „юношеска литература“ през 1994 г. в Испания. Правата и на двата романа са блокирани с години от юридически спор, но днес тези ранни творби на талантливия испанец най-накрая излизат на бял свят.

Фабулата на „Среднощният дворец“ се спуска в дебрите на мистерията и приключението. Седмина младежи от сиропиталище, основали тайното обществото „Чоубар“, се впускат в безброй авантюри, изправяйки се пред смъртоносна загадка. Мистерия и огън вилнеят из индийския град Калкута, където социални неправди от началото на XX век често служат за мотивация на героите в интригуващия сюжет.

Преводът е от испански език и е дело на блестящата Светла Христова, превела и познатите досега у нас „Сянката на вятъра“ и последвалите я „Играта на ангела“ и „Затворникът на Рая“, „Марина“ и „Принцът на мъглата“, съобщиха от  „Изток-Запад“.

В предговора към „Среднощният дворец“ Сафон пише:

„Бих искал да вярвам, че разказваческото изкуство не познава възрастови ограничения, и се надявам, че читателите на зрелите ми творби ще бъдат изкушени да се потопят и в тези истории за вълшебство, загадки и приключения. А към всички нови читатели се обръщам с надеждата, че тези книги ще им доставят наслада, когато започнат собственото си приключение в света на литературата.“

Карлос Руис Сафон е роден през 1964 г. в Барселона. Неговите творби са публикувани в 45 страни и са преведени на над 30 езика. Това го прави най-успешният съвременен испански автор.

„Не съм националист каталунец, нито националист испанец. Аз съм себе си. Моята страна е литературата”, категоричен Сафон, който повече от 20 години живее в САЩ.

Свързани заглавия
Карлос Руис Сафон: Би било грешно да експлоатирам или да се прехвърля в друг жанр
Карлос Руис Сафон: Мадрид е мъж, а Барселона – жена
„Принцът на мъглата” от Сафон вече на английски
Между класациите и доброто писане

„Среднощният дворец“ тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

PeterMayBarryAward

Непоискан роман на Питър Мей се превърна в бестселър

Писателят удари десетката с „Карантина” Когато някой писател прибере неиздадените си романи в чекмеджето, обикновено …