Начало / Свят / Излиза видео игра за Франц Кафка

Излиза видео игра за Франц Кафка

Видео игра за литературния класик Франц Кафка ще излезе по-късно тази година, съобщи laughingsquid.com. „The Franz Kafka Videogame“ е създадена от руския разработчик на видео игри Денис Галанин. Играта е вдъхновена от творбите на известния писател.

Главният герой, наречен К., получава странно предложение за работа. Налага му се да поеме на дълъг път. За негова изненада светът, далеч от дома не е толкова обикновен, колкото човек би си помислил. Заедно с героя играещият ще изпита чувство за абсурдност, сюрреализъм и тотална несигурност. Играта ще може да се играе на всички компютърни операционни системи, както и на смартфон. Трейлър можете да видите тук.

Франц Кафка е писател, роден в Прага през 1883 г. Пише на немски език. Кафка е един от най-значимите немскоезични автори. Родоначалник на екзистенциализма в литературата. На негово име са учредени две литературни награди – от град Клостернойбург и от родната му Прага. На българския читател Кафка е познат от „Процесът”, „Метаморфозата”, „В наказателната колония” и др. Умира през 1924 г., поразен от туберкулоза.

Книги от Кафка тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1.SILVI 1 MONUMENT VALLEY

Силвана Грънчарова: Дишам, значи живея!

58 упражнения от една тънка книжка могат да ни променят завинаги Те са част от …