Начало / Свят / Библиотеката на Джордж Буш-младши отвори врати и за посетители

Библиотеката на Джордж Буш-младши отвори врати и за посетители

Цялото съдържание на библиотеката на Джордж Буш-младши вече е публично достояние, съобщи huffingtonpost.com. От понеделник тази седмица библиотеката приема заявки от желаещи да изследват администрацията му по време на двата мандата като държавен глава на САЩ.

От 1978 г. влиза в сила Закон за президентските архиви, според който 5 години след края на управлението на даден президент, цялата кореспонденция на неговата администрация трябва да бъдат достъпни за широката общественост. От библиотеката изискват всички заявки да бъдат в писмен вариант и съобразени със закона за свобода на информацията.

Сградата, която се намира в кампуса на университета „Southern Methodist University” в Далас, функционира от миналата година, но трябваше да се изчака досега, за да бъдат достъпни всички архивни единици. В библиотеката са всички важни документи от администрацията на Буш, както и видеокадри от моментите, в които той е взимал ключови решения както за войната в Ирак, така и за урагана Катрина и други събития, засягащи страната. „George Bush Library” ще бъде 13-тата президентска библиотека и първата в епохата на дигиталната революция.

Свързани заглавия
Президентската библиотека на Джордж Буш-младши отваря утре

„Важни решения“ от Джордж Буш-младши тук

„Джордж У.Буш. Пътят на лидера“ от Каролин Томсън и Джеймс Уеър тук
„Семейството. Истинската история на династията Буш“ от Кити Кели тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …