Начало / Свят / Излезе нов роман от Джойс Карол Оутс

Излезе нов роман от Джойс Карол Оутс

Нов роман от Джойс Карол Оутс излезе на англоезичния книжен пазар, съобщи „USA Today“. Творбата е със заглавие „Carthage“. Тя е издадена от „Ecco“ и е 496 страници. Разказва за ветеран от войната в Ирак, който става главен заподозрян за изчезването на малко момиче.

В една нощ дъщерята на Зино Мейфийлд изчезва. Когато започва нейното издирване, в главен заподозрян изненадващо се превръща декориран ветеран от войната в Ирак, близък до семейство Мейфийлд. Докато доказателствата все повече сочат към лабилния психически военен, то семейството трябва да се бори с факта, че е твърде вероятно да са изгубили дъщеря си завинаги. Разкриват се тайни, останали в миналото. Главни мотиви в книгата на Оутс са жестокостта, любовта и прошката.

Джойс Карол Оутс е американска писателка, родена през 1938 г. Първата й творба излиза още през 1963 г. Публикувани са над 40 нейни романа, както и разкази и пиеси. Носителка е на много награди, включително приз от Националните награди на книгите в САЩ. Книгите й „Black Water”, „What I Lived For” и „Blonde” пък са били номинирани за „Пулицър”.

„Веруюто на писателя. Живот, занаят, изкуство“ от Джойс Карол Оутс  тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …