Начало / Свят / Излезе нов роман от Джойс Карол Оутс

Излезе нов роман от Джойс Карол Оутс

Нов роман от Джойс Карол Оутс излезе на англоезичния книжен пазар, съобщи „USA Today“. Творбата е със заглавие „Carthage“. Тя е издадена от „Ecco“ и е 496 страници. Разказва за ветеран от войната в Ирак, който става главен заподозрян за изчезването на малко момиче.

В една нощ дъщерята на Зино Мейфийлд изчезва. Когато започва нейното издирване, в главен заподозрян изненадващо се превръща декориран ветеран от войната в Ирак, близък до семейство Мейфийлд. Докато доказателствата все повече сочат към лабилния психически военен, то семейството трябва да се бори с факта, че е твърде вероятно да са изгубили дъщеря си завинаги. Разкриват се тайни, останали в миналото. Главни мотиви в книгата на Оутс са жестокостта, любовта и прошката.

Джойс Карол Оутс е американска писателка, родена през 1938 г. Първата й творба излиза още през 1963 г. Публикувани са над 40 нейни романа, както и разкази и пиеси. Носителка е на много награди, включително приз от Националните награди на книгите в САЩ. Книгите й „Black Water”, „What I Lived For” и „Blonde” пък са били номинирани за „Пулицър”.

„Веруюто на писателя. Живот, занаят, изкуство“ от Джойс Карол Оутс  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …