Начало / Свят / Шестима финалисти ще се конкурират за награда „Costa“ за разказ

Шестима финалисти ще се конкурират за награда „Costa“ за разказ

Шестима финалисти ще се конкурират за тазгодишното издание на „Costa Short Story Awards“ в категорията за кратък разказ, съобщи thebookseller.com. Екипът на журито отся номинираните сред 1400 произведения. Процесът беше анонимен, без журито да знае имената на авторите на произведенията.

Претендентите са: Шийла Луелин с „The Papakh Hat“, Анджела Рийдман с „The Keeper of the Jackalopes“, Тони Багли с „The Forgiveness Thing“, Клеър Чандлър с „The Gun Shearer“, Ерин Сорос с „Still Water“ и Кит де Уаал с „The Old Man and The Suit“. Тези разкази могат да бъдат изтеглени безплатно на сайта на наградата costa.co.uk. Именно там всеки може да гласува и за свой фаворит. Победителят ще бъде определен от публичен вот. Авторът на разказа, получил най-много гласове, ще получи 3 500 паунда, този на второ място 1 500, а третият – 500 паунда.

Категорията за разказ в награди „Costa“ беше въведена през 2012 г. Макар победителите в останалите категории да се конкурират за книга на годината, това не важи за този, който печели в тази категория.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Cover

Одисей и изгубеният рай на носталгията

Юлия ПЕТКОВА „Незнанието“ от Милан Кундера в превод на Боян Знеполски На гръцки „завръщане“ е …