Начало / Свят / Силвия Дей получи 8-цифрен аванс за нова поредица

Силвия Дей получи 8-цифрен аванс за нова поредица

Писателката Силвия Дей получи 8-цифрен аванс от своето издателство, „St. Martin’s Press”, за нова поредица, съобщи „Ню Йорк Таймс”. Нещо повече – издателството се е съгласило да даде огромната сума само за следващите 2 нейни книги. Серията, която Дей ще стартира, е озаглавена „Blacklist”.

Силвия Дей стана известна със своята трилогия „Кросфайър”, преведена и на български език. Еротичните й творби се превърнаха в бестселъри в цял свят. 40-годишната Дей е публикувала над 20 книги през последното десетилетие, издадени от най-различни издателски къщи. Тя постигна успех чак с „Кройсфайър”, която „пое щафетата” от трилогията на Е Л Джеймс „Петдесет нюанса сиво”. Джеймс предизвика истински бум в продажбите на еротичните и романтични романи.

Поредицата „Blacklist” ще проследи историята на млада двойка в Манхатън. Тя е студентка в „Columbia”, а той – в „Fordham University”. Главната сюжетна линия ще бъдат възходите и паденията на тяхната връзка през годините. Първата част ще излезе в началото на 2015 г.
Издателството „St. Martin’s Press” поема известен риск с тази голяма сделка. От една страна се очаква нов бум с излизането на филмовата адаптация на „Петдесет нюанса сиво” за Свети Валентин 2015 г., но пък книготърговците в Ню Йорк коментират, че жанрът бележи явен спад. Те казват, че нюйоркският авантюристичен дух е бил лесно заразен от манията по еротичния романс, но ентусиазма е минал и в момента този жанр далеч не е най-продаваният.

Свързани заглавие
Силвия Дей: Читателите са тези, които ни правят това, което сме

Нов еротичен роман дебютира по-силно от „50 нюанса сиво”
Силвия Дей: Не мога винаги да мисля как ще реагира читателят
„Открита пред теб“ от Силвия Дей (откъс)

Трилогията „Кросфайър” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

rabie-madaci-RBd4UKCc-unsplash

Инфлацията може да върне читателите в библиотеките

Поскъпването се усеща осезаемо и при книгите Проблемите с хартията и печата се появиха още …