Начало / Свят / Рой Кийн ще пише нова автобиография, носител на „Букър” ще му помага

Рой Кийн ще пише нова автобиография, носител на „Букър” ще му помага

Бившият ирландски футболист Рой Кийн ще пише нова автобиография, съобщи „Гардиън”. Книгата, озаглавена „The Second Half”, ще излезе тази есен и ще бъде публикувана от издателство „Orion”. За написването на творбата на Кийн ще помага Роди Дойл, който получи „Букър” през 1993 г. за романа си „Paddy Clarke Ha Ha Ha”.

Книгата ще представлява микс между описание на живота на футболиста и мотивационен текст. През 2002 г. излязоха първите мемоари на Кийн, „Keane: The Autobiography”.

Дойл коментира:

 „Преди 10 години пазарувах нещо в Ню Йорк и подадох кредитната си карта на млад афроамериканец на касата. Той видя, че картата ми е на ирландска банка и каза: „Ирландия – Рой Кийн”. Много съм развълнуван, че ще пишем книга с Рой”.

Самият Кийн, бивш капитан на „Манчестър Юнайтед”, изрази удовлетворението си, че ще работи с Дойл, негов сънародник и признат автор.

Рой Кийн е бивш ирландски футболист и настоящ треньор, роден през 1971 г. Той направи впечатляваща кариера в „Манчестър Юнайтед”, където игра от 1993 до 2005 г. Беше  и капитан на отбора, както и на националния състав на Ирландия. Завърши кариерата си в шотландския „Селтик”. В момента Кийн е помощник треньор на ирландския национален отбор.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

paul-mccartney-lyrics

Пол Маккартни събра живота си в 1000 страници

The Lyrics: 1956 to the Present излиза през ноември Новината ентусиазира почитателите на музиканта, който …