Начало / Свят / Изложба, посветена на „Малкият принц“, се открива в Ню Йорк

Изложба, посветена на „Малкият принц“, се открива в Ню Йорк

Изложбата, посветена на 70-годишнината от публикуването на вечната детска книга„Малкият принц“, която се навърши миналата година, ще бъде открита в Ню Йорк, в библиотеката и музей „Morgan“. Тя ще отвори врати на 24 януари, съобщи huffingtonpost.com .

Ще включва 35 акварелни изображения и 25 страници от оригиналния ръкопис, писан лично от Екзюпери. Ще има още картина на Малкият принц, дело на Екзюпери, непоказвана никога досега. Също така други интересни артикули, свързани с класическата творба.

Антоан дьо Сент-Екзюпери пише „Малкият принц“  именно в Ню Йорк. Книгата е публикувана за първи път в САЩ. Впоследствие е преведена на 250 езика и диалекта, включително български. Екзюпери не доживява да види произведението си публикувано в родната му Франция. Той умира по време на разузнавателен полет през 1944 г., едва седмици преди освобождаването на Париж.

Изложбата ще продължи до 27 април. Освен да запознае по-добре широката общественост с „Малкият принц“, целта е да се затвърди връзката между французи и американци чрез едно от най-известните литературни произведения за всички времена.

Свързани заглавия
Непубликувани досега страници от „Малкият принц” на търг
Откриха музей на Екзюпери в Русия
„Малкият принц“ вдъхнови цяла космическа индустрия
Франция отбелязва 70-та годишнина на „Малкият принц“
„Малкият принц” навършва 70

Книги от Антоан дьо Сент-Екзюпери тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

RQWIOPWTXBEKXE7QR66SEV4IHE

Поезия по телефона четат във Филаделфия

Горещата телефонна линия помага на болните от Covid-19 Обаждането е безплатно, а топъл глас отсреща …