Начало / Свят / Изложба, посветена на „Малкият принц“, се открива в Ню Йорк

Изложба, посветена на „Малкият принц“, се открива в Ню Йорк

Изложбата, посветена на 70-годишнината от публикуването на вечната детска книга„Малкият принц“, която се навърши миналата година, ще бъде открита в Ню Йорк, в библиотеката и музей „Morgan“. Тя ще отвори врати на 24 януари, съобщи huffingtonpost.com .

Ще включва 35 акварелни изображения и 25 страници от оригиналния ръкопис, писан лично от Екзюпери. Ще има още картина на Малкият принц, дело на Екзюпери, непоказвана никога досега. Също така други интересни артикули, свързани с класическата творба.

Антоан дьо Сент-Екзюпери пише „Малкият принц“  именно в Ню Йорк. Книгата е публикувана за първи път в САЩ. Впоследствие е преведена на 250 езика и диалекта, включително български. Екзюпери не доживява да види произведението си публикувано в родната му Франция. Той умира по време на разузнавателен полет през 1944 г., едва седмици преди освобождаването на Париж.

Изложбата ще продължи до 27 април. Освен да запознае по-добре широката общественост с „Малкият принц“, целта е да се затвърди връзката между французи и американци чрез едно от най-известните литературни произведения за всички времена.

Свързани заглавия
Непубликувани досега страници от „Малкият принц” на търг
Откриха музей на Екзюпери в Русия
„Малкият принц“ вдъхнови цяла космическа индустрия
Франция отбелязва 70-та годишнина на „Малкият принц“
„Малкият принц” навършва 70

Книги от Антоан дьо Сент-Екзюпери тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

white-vision-844x1024

Гергана Тодорова: Думите са мостът между хората

Стихосбирката „За хармонията и морето“ от Гергана Тодорова се превърна в светско събитие в „Хеликон-Витоша“ Стълпотворението по етажите на най-голямата …