Начало / Свят / Книгата на премиера на ОАЕ стана бестселър за 2013 г. в страната

Книгата на премиера на ОАЕ стана бестселър за 2013 г. в страната

Премиерът на ОАЕ, шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум, стана автор на бестселър, съобщи gulfnews.com. Неговата книга „Flashes of Thought“ е една от най-продаваните в Дубай и Обединените арабски емирства въобще за 2013 г. Творбата е вдъхновена от политическо събитие, проведено през февруари 2013 г., когато шейх Мохамед отговаря на въпроси и държа речи.

Произведението има автобиографични елементи. То разкрива черти от характера на Мохамед бин Рашид ал-Мактум, както и неговата философия и рецепта за лидерство. Сред основните теми са мениджмънт, творчески дух, способност за поемане на риск, амбиция, мотивация, успех. Авторът споделя още житейски уроци и мъдрости от неговото детство, както и спомени свързани с футбол, езда, поезия, детство и др.

„Flashes of Thought“ е с предговор от Халифа ибн Зайед ал-Нахаян – президент на Обединените арабски емирства и 18-ти емир на Абу Даби. Той казва:

 „Казвам на своите синове и по-млади братя на ключови политически позиции, че тази книга дава възможност човек да се учи от един успешен арабски лидер с богат опит“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

R

Иво Сиромахов: Копнежът по робството е плашещ

Блестящ политически театър, в който още живеем Това е „Бай „Тошо“ – новата книга на …