Начало / Любопитно / „Пандемониум“ от Лорън Оливър (анотация)

„Пандемониум“ от Лорън Оливър (анотация)

„Пандемониум“ е дългоочакваното продължение на бестселъра на „Ню Йорк Таймс“ „Делириум“. Вдъхновена от есе на колумбийския писател Габриел Гарсия Маркес, посветено на любовта, Лорън Оливър развива идеята за любовта като болест. Действието се развива в утопично общество, в което всички тийнейджъри са подлагани на задължителна процедура. Тя ще ги „излекува“ завинаги от възможността да се влюбват, да изпитват чувства и емоции.

Втората книга от трилогията на Лорън Оливър проследява живота на главната героиня Лена, изправена пред нови предизвикателства. Алекс, в когото Лена се влюбва в първата част, вече го няма, а тя попада на място, което е виждала само веднъж преди това – Пустошта. Лена е открита от група на Невалидните – т.е. на избягалите, за да не ги подложат на процедурата, която завинаги ги лишава от възможността да се влюбват, да обичат, да изпитват и изразяват чувствата си. Тук Лена среща приятели, но също така открива, че животът на свобода не е толкова лесен. Тъй като са сред малцината избягали от „лекарството“ и все още могат да изпитват емоции, тя и новите ѝ приятели решават, че трябва да направят всичко възможно, за да освободят сънародниците си от „затвора“, в който живеят. Задачата се оказва изключително трудна за осъществяване и те се изправят пред почти непреодолими препятствия.

Изправена пред може би най-тежкото предизвикателство в живота си, Лена среща и нова любов, която ще разтърси и без това нестабилния ѝ живот.  Ще трябва да вземе трудно решение, както и да се справи с последиците от него. Но в името на любовта си заслужава да поемеш най-големите рискове. Защото лишените от любов са лишени от всичко.

Феновете са единодушни, че „Пандемониум“ е невероятно продължение, което ни подготвя за финала на трилогията – „Реквием“.

„Пандемониум“  тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …

Един коментар

  1. a nqkoi moje li da kaje koga izliza poslednata kniga?