Начало / Свят / Ружа Лазарова ще помага на имигранти в парижки квартал

Ружа Лазарова ще помага на имигранти в парижки квартал

Българската писателка Ружа Лазарова, която от години живее във Франция, ще помага на хора в беда в един от кварталите на Париж. Тя е включена в проект, който ще изследва проблемите на имигрантите и на бедните, за да се установят истинските причини за техните нещастия. Ето какво сподели пред БНР авторката на „Мавзолей”:

„Шест месеца ще ходя редовно в едно предградие, където живеят или деца на имигранти, или безработни, или хора, които са изгубени в живота, дилъри на дрога. Има бунтове. Едно от нещата, които се прави там, наистина, културната политика на този окръг се оказа, че е много голяма. Те канят писатели като мен, но също така актьори, също така режисьори. Казвам канят ни, все пак това означава, че ни заплащат, а ние срещу това заплащане, което не е огромно, но пък не е и мизерно, в смисъл не е да се чувстваш пренeбрегнат, чувстваш се все пак респектиран, отиваш там и говориш с тези хора, приобщаваш ги към някакъв креативен процес.
Аз направих проект, в който идеята ми е да ги накарам тези млади хора да разкажат именно техни травми, лични или обществени, после да стане разказ. Нали след този процес, дълъг, от шест месеца аз също така ще трябва да напиша някакъв текст от какво са недоволни, за какво си мечтаят, каква е тяхната история, същевременно има свободата на автора.”

Книги на Ружа Лазарова тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

255954076_675551006763952_2153261415072207445_n

Книга прави от нюйоркските гълъби супергерои

Луксозният албум ги превръща в приятел на човека Андрю Гарн е нюйоркчанин по рождение, който …