Начало / Любопитно / „Три метра над небето” от Федерико Моча (анотация)

„Три метра над небето” от Федерико Моча (анотация)

„Три метра над небето” се превръща в литературен феномен веднага след излизането си в Италия. След отказа на няколко издателства, авторът финансира сам отпечатването на ограничен тираж, който предизвиква бум сред младежта. Преди следващото издание на романа, негови ксерокопия се разпространяват от ръка на ръка сред учениците в италианските гимназии.
Всъщност не е трудно да се разбере защо книгата на Федерико Моча завладява сърцата на милиони тийнейджъри по света. „Лошото момче” Степ и ученичката Баби живеят в различни светове, но когато се срещат експлозията избухва – груба и същевременно безкрайно нежна. Защото само любовта може да те накара да забравиш всичко останало… и да се почувстваш три метра над небето.

ЗА АВТОРА

Федерико Моча е италиански писател, сценарист и режисьор, роден през 1963 г. Детството му е свързано със света на киното, чрез баща му – автор на популярни комедии през 70-те и 80-те години на ХХ в. Федерико работи като асистент режисьор, режисьор и сценарист от 1982 г.  През 1992 г. пише „Три метра над небето”, но издателите не оценяват книгата. Дванадесет години по-късно книгата отново е издадена и се превръща в тотален бестселър, след което е адаптирана за големия екран. „Три метра над земята” е оценена от критиката и получава множество награди. Публикувана е в цяла Европа, Бразилия и Япония.
Федерико Моча е автор и на още 5 книги.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228217_b

Разрушителната сила на болката

Зорница Гроздева, Хеликон Велико Търново Свикнали сме да приемаме, че онези, които оцелеят след инцидент, …

2 Коментари

  1. Извинете, някой може ли да ми каже имената на останалите му 5 книги и дали са преведени на български. Благодаря предварително! 😉