Начало / Любопитно / Елементарно, Уотсън!

Елементарно, Уотсън!

Eдна майсторски написана книга може и да Ви е убягнала – “Домът на коприната” на майстора на криминален съспенс в киното Антъни Хоровиц се появи на български с марката на издателство “ProBook”.

Ако сте сред запалените фенове на първите и най-добри серии на “Убийства в Мидсъмър” или на сериала “Войната на Фойл”, режисирани от Хоровиц, знаете, че името му е марка за качество.

Ако не сте, ще Ви кажем, че романът е написан след конкурс на фондация “Конан Дойл”, който Хоровиц безапелационно печели. И ако не знаете, че той е авторът му, ще сте готови да се закълнете, че истинският Артър Конан Дойл е написал тази хващаща за гърлото криминална загадка във викторанска Англия. В нея Шерлок Холмс и д-р Уотсън са по-добри от всякога и им предстои да разплетат ужасяваща мистерия.

Хоровиц успява да напипа пулса на разказвача д-р Уотсън, който повежда читателя в най-опасното разследване в кариерата на Холмс. Стига се дотам, че великият детектив е обвинен в убийство и е на път да увисне на въжето. Обратът на историята понася четящия като лавина и последните 50-ина страница се четат на един дъх, защото е невъзможно книгата да се остави.

А зад блестящия стил и умелото повествование прозира хуманистът Хоровиц, известен във Великобритания с множеството си каузи в защита на децата.

Lira.bg

“Домът на коприната” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20-Figure11-1

Предизвестена ли е войната в Украйна – пророчеството на Езекиил

Васил Лазаров Библейските пророчества нямат нищо общо с разнообразните човешки предсказания, свързани с езичеството и …