Начало / България / „Алкохол” се играе тази вечер в бургаския театър

„Алкохол” се играе тази вечер в бургаския театър

Авторският спектакъл „Алкохол” на Цветелина Стоянова – ЦВЪ по едноименния роман на Калин Терзийски и Деяна Драгоева може да бъде видян тази вечер от 19 ч. в драматичния театър „Адриана Будевска” в Бургас. Постановката е част от фестивала „Четящият човек”, организиран от Обществото за култура на четенето и писането с подкрепата на книжарници „Хеликон”, община Бургас, ПроKредит Банк и с партньорството на БНТ и БНР.

Спектакълът се осъществява от:

Режисура: ЦВЪ
Сценична адаптация: ЦВЪ
Мултимедия: ЦВЪ, Георги Василев, Ивелина Минева, Огнян Костовски, Нешка Караджинска, Климент Христов
Музика: MYTRIP, ЦВЪ
Сценография и костюми: Ивелина Минева, ЦВЪ
С: Калин Терзийски, Светослав Терзийски, ЦВЪ

Това е мултимедиен, биографичен театър, отразяващ период от живота на белетриста Калин Терзийски, белязан с алкохолна зависимост. Идеята автобиографичния му роман „Алкохол“ (2010) да бъде представен на сцена е на режисьора и актьор на свободна практика Цветелина Стоянова–Цвъ, която казва, че докато го е чела, е почувствала истината в него. „Имам умението постоянно да виждам картини, когато чета”, казва тя.

Режисьорката предлага на Терзийски да изиграе самия себе си. „Малко ми е притеснено, но повече приповдигнато. А и в края на краищата какво му остава на човек, освен да се учи и да изявява заложените в него неща по най-добрия начин, да ги живее и изживява нови неща, да ги сътворява всеки ден”, казва Терзийски.

Как се лекува зависимостта към щастието? Ще разберете само ако поемете своята доза „Алкохол”.

Книгите на Калин Терзийски тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!