Начало / България / „Алкохол” се играе тази вечер в бургаския театър

„Алкохол” се играе тази вечер в бургаския театър

Авторският спектакъл „Алкохол” на Цветелина Стоянова – ЦВЪ по едноименния роман на Калин Терзийски и Деяна Драгоева може да бъде видян тази вечер от 19 ч. в драматичния театър „Адриана Будевска” в Бургас. Постановката е част от фестивала „Четящият човек”, организиран от Обществото за култура на четенето и писането с подкрепата на книжарници „Хеликон”, община Бургас, ПроKредит Банк и с партньорството на БНТ и БНР.

Спектакълът се осъществява от:

Режисура: ЦВЪ
Сценична адаптация: ЦВЪ
Мултимедия: ЦВЪ, Георги Василев, Ивелина Минева, Огнян Костовски, Нешка Караджинска, Климент Христов
Музика: MYTRIP, ЦВЪ
Сценография и костюми: Ивелина Минева, ЦВЪ
С: Калин Терзийски, Светослав Терзийски, ЦВЪ

Това е мултимедиен, биографичен театър, отразяващ период от живота на белетриста Калин Терзийски, белязан с алкохолна зависимост. Идеята автобиографичния му роман „Алкохол“ (2010) да бъде представен на сцена е на режисьора и актьор на свободна практика Цветелина Стоянова–Цвъ, която казва, че докато го е чела, е почувствала истината в него. „Имам умението постоянно да виждам картини, когато чета”, казва тя.

Режисьорката предлага на Терзийски да изиграе самия себе си. „Малко ми е притеснено, но повече приповдигнато. А и в края на краищата какво му остава на човек, освен да се учи и да изявява заложените в него неща по най-добрия начин, да ги живее и изживява нови неща, да ги сътворява всеки ден”, казва Терзийски.

Как се лекува зависимостта към щастието? Ще разберете само ако поемете своята доза „Алкохол”.

Книгите на Калин Терзийски тук