Начало / Свят / Биография на Кафка излезе на английски език

Биография на Кафка излезе на английски език

Подробна биография на Кафка беше публикувана на английски език за първи път, съобщи британският „Телеграф”. Това са двете части – „Kafka: the Decisive Years” и „Kafka: the Years of Insight”, написани от немския автор Райнер Щах, признат биограф на големия писател. Творбите са преведени от Шели Фриш. Те са публикувани от издателството на университета „Принстън”. Общо са над 1300 страници.

Щах прекарва над 10 години, за да изготви творбите. Те бяха публикувани за първи път на немски език преди няколко години. Първата книга е фокусирана върху периода 1910-1915 г., ключов за живота на Кафка. Авторът изчита дневници, писма, литературни фрагменти, за да създаде атмосферата на живота, който е водил писателя. По това време Кафка работи върху знаменитите си творби „Процесът”, „Метаморфозата” и др. Това е и времето, в което той се увлича по ционизма.

Втората книга е фокусирана върху финалните години от живота на Кафка – 1916-1924 г. Щах описва емоциите и личния живот на Кафка от онова време и как той е афектиран от Първата световна война. Макар да му е спестена военна служба, той става свидетел на страданията на хората. Това го кара да започне да си задава екзистенциални въпроси и да се съмнява в смисъла на живота. За момент вижда светлината в тунела, когато започва връзка с чешката журналистка Милена Йесенска, но това се оказва недостатъчно. Кафка заболява от туберкулоза, която в крайна сметка отнема живота му.

Свързани заглавия
88 години от смъртта на Кафка
10 красиви сгради, вдъхновени от книги
Дарения спасиха Обществото на Франц Кафка в Австрия
Странните хобита на известните писатели
Кафка – всичко и нищо
Писма на Кафка до сестра му ще се продават на търг
Асен Валентинов: Кафка не е човек
Безпрецедентна сделка за писмата на Кафка до сестра му

Книги от Кафка тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …

Един коментар

  1. От доста време чакам да книга и се радвам че вече е излезнала.,Моя близка приятелка искаше страшно много да я прочете и бях решила да й я подаря, но така силно ме запали, че реших да си взема и за мен. Да имаш възможност в днешно време да четеш и да се информираш да учиш всякакви неща за педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Славянска филология; Английска филология; Португалска филология; Скандинавистика; Класическа филология; Унгарска филология; Новогръцка филология; Румънска филология; Тюркология; Арабистика; Иранистика; Китаистика или за каквато и да е образователна степен или култура е нещо велико и трябва да сме годи, че сме хора.