Начало / България / Едвин Сугарев е в реанимация, децата му започват гладна стачка

Едвин Сугарев е в реанимация, децата му започват гладна стачка

Поетът Едвин Сугарев, който обяви гладна стачка в знак на протест срещу правителството, е приет в централна реанимация в столична болница в много влошено състояние. Това съобщиха негови близки за  24chasa.bg.

Децата на Едвин Сугарев също започват гладна стачка в подкрепа на баща си. В отворено писмо, разпространено до медиите, се казва:

„Ние, Борис, Ела, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, се обръщаме към теб като твои деца с желанието да заявим своята съпричастност към безкористния ти жест и решителност. Въпреки молбите, които отправиха към тебе интелектуалци, общественици и граждани чрез множество писма, решението ти да продължиш беше твърдо. Въпреки загрижеността и съветите на семейството ти и всички твои приятели решението да продължиш беше твърдо. Въпреки влошаващото ти се здраве решението да продължиш беше твърдо. Разбираме тежестта на твоята дума, но отказваме да приемем факта, че тя остава нечута. Затова днес, на двадесет и втория ден от началото на протеста ти, ние, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, започваме гладна стачка в знак на съучастие в твоя граждански жест. Не приемаме да живеем в общество, в което той – както и протестът на хилядите българи – не осъществява своето предназначение. Въпреки съвета ти никой да не те следва в това гладуване решихме, че не можем да те оставим сам, и се присъединяваме“.

Писмото е подписано от Борис Сугарев, Ела Сугарева-Макгий, Йоан Сугарев, Кристиан Сугарев, Стефан Сугарев, Тея Сугарева.

Поетът Едвин Сугарев гладува от 22 дни и настоява за оставката на правителството на Орешарски. Към него се присъедини фотографът Николай Генов и един от синовете на Радой Ралин – Стефан, и съпругата му.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

back-to-school-4373777_1920

Хубавите книги помагат да заобиколим всяка болест

Меню от заглавия за добра форма и имунитет през 2022-а След толкова много празници идва …

Един коментар

  1. Много тъжно, аз пък не мисля, че това правителство заслужава чак такава саможертва. Че то е вредно за България е така, но чак пък хората да умират протестирайки против него… не знам, хората са по-ценни от правителството според мен. :(