Начало / България / Едвин Сугарев: Не бих казал, че съм добре, имам кетоацедоза

Едвин Сугарев: Не бих казал, че съм добре, имам кетоацедоза

„Над България пада мрак. Имаме една абсолютно безогледна власт, която си прави каквото си иска – прави гафове, обслужва олигархията и се опитва да откъсне България от ЕС и да я присъедини към проекта Евразия на Владимир Путин“, заяви Едвин Сугарев днес по бТВ .

Известният поет и общественик е в гладна стачка от 20 дни и не смята да я прекратява, защото тя е знак за нетърпимост на всички хора.

„Не бих казал, че съм добре, имам кетоацедоза, но се търпи, успявам да устискам“, сподели Сугарев.

Семейството му го подкрепя, а децата му са всеки ден на протестите. Приятели на поета поискаха той да спре гладния си протест, но е решен да се бори докрай.

Свързани заглавия
Владимир Левчев поиска оставката на Орешарски в отворено писмо
Интелектуалци призовават в писмо Едвин Сугарев и Николай Генов да прекратят гладната стачка

Книгите на Сугарев тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ostrovyt-na-izgubenite-dyrveta-elif-shafak-egmont-9789542726487

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (20 септември – 26 септември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Островът на изгубените дървета от Елиф Шафак 2. Сан сан, Япония. Истории …

Един коментар

 1. Васил Петров

  ПИСАТЕРЯТ МАРКО ГАНЧЕВ ЗА СТАЧКАТА НА ЕДВИН СУГАРЕВ – СТАЧКАТА НА ЕДВИН Е ФАРС НА КВАДРАГ – ИНТЕРВЮ ЗА ГЛАСОВЕ
  Клиноведството и фарсовото провокаторство на Едвин Сугарев отдавна са надмогнати дори от обладаните трубадури на закъснелия антикомунизъм. Ако историята се повтаря като фарс, повторението на фарса на Едвин Сугарев с гладните му стачки какво е, освен фарс на квадрат. Негова си работа.

  По-голямата му вина е в друго.

  Неговият литературен вестник носи равна вина с вестничето на остатъчния писателски съюз, задето повече от две десетилетия с еднаква настървеност и двата посичат всички усилия за някакво що-годе умъдряване поне в литературния ни живот, като го придържат все в лоното на почти религиозна партизанщина.

  Как и защо според вас Едвин Сугарев и Евгений Михайлов от борци за правда се превърнаха в спасители на ГЕРБ?

  Споменавате Едвин Сугарев и Евгений Михайлов, но броят на тия, които с викачеството си болшевизираха СДС и го докараха до тоя печален край, е твърде голям, за да не можем да го изчерпим нито с Георги Марков, който също гладува срещу Конституцията, а след това стана конституционен съдия да я брани, нито с Михаил Неделчев или Александър Йорданов. Вярно е, че човек се проваля бавно, но те имаха на разположение цели две десетилетия и ги оползотвориха в тая насока. Стават спасители на неспасяемия ГЕРБ, защото им бе присъщо все да прокарват разделителни линии, а гербаджийската разделителност на българското и без това насипно общество беше най-анахроничната през целия преход. Напират да се върнат съвместно, като изкуствено създават смутно време, в което е нужно викачество, а не качество. Всички се питат кога ще се оправим. Много ясно кога: когато бачкаторите в България станат по-многобройни от провокаторите.

  Бойко Борисов преди време се обърна към хората с думите „Аз съм прост и вие сте прости и за това се разбираме“. Прости хора ли трябва да ни управляват или интелектуалци?

  Защо не трябва да управляват прости хора, освен че се разбира от само себе си, още повече се изясни при управлението на ГЕРБ. Но и интелектуалци не трябва да управляват – интелектуалецът сравнява другите със себе си, вярва, че и те са здравомислещи.

  А властогонецът сравнява себе си с другите: санким да не съм по-долен от тях, че да не мога да ги управлявам. Кастингът е невъзможен, затова е сполучлив тоя номер на демокрацията, дето го прави през четири години, та чрез повече опити дано стигне донякъде. А когато кастингът е предсрочен, поне да е при нов изборен кодекс, така че да сядат и да го правят.