Начало / България / Лекари спряха гладната стачка на сина на Радой Ралин

Лекари спряха гладната стачка на сина на Радой Ралин

По-малкият син на писателя Радой Ралин Стефан Стоянов е постъпил във Военномедицинска академия снощи, 12 юли, и е принуден по лекарско предписание да прекрати гладната си стачка, съобщи desebg.com.

В понеделник, 8 юли, той и съпругата му Таня Стоянова обявиха гладна стачка в подкрепа на гладуващия общественик Едвин Сугарев (от 26 юни 2013 г.) и фотографа Николай Генов и против правителството на Орешарски и назначения от него за областен управител на София агент на Шесто управление на ДС и депутат от БСП Росен Малинов.

Причината за спиране на гладната стачка от Стоянов е откриването на коварно заболяване на организма му.

 „Новите обстоятелства ни карат да прекратим нашето гладуване от този момент. С новооткритата ми диагноза, ако продължа гладната стачка, провалям усилията и волята на лекуващия екип в клиниката по онкохематология”, пише той в съобщение до близки и приятели.

В него той се обръща с молба към Едвин Сугарев и Николай Генов да прекратят „справедливата си, но дълго продължила гладна стачка в знак на солидарност с нашето страдание”.

„Скъпи Едвине, ТРЯБВАШ НИ ЖИВ! Искам, Едвине, ти да си там, когато този парламент вече го няма!”, посочва в призива си Стефан Стоянов.

Съпругата му Таня Стоянова също прекратява гладната стачка, тъй като с постъпването на съпруга й във ВМА се налага да се грижи за него. В съобщението тя уточнява, че „се присъединявам към протестите на улицата до падането на обидния кабинет Орешарски!”

Таня и Стефан Стоянови наскоро издадоха книгата „Радой – смутителят на реда и тоягата на властта”, подробно изследване в архивите на Държавна сигурност, разкриващо опитите на комунистическия режим и репресивния му апарат да контролират живота и творчеството на гениалния сатирик.

Свързани заглавия
По-малкият син на Радой Ралин се присъедини към гладната стачка на Едвин Сугарев
„Четящ протест“ пред парламента в подкрепа на Едвин Сугарев и фотографа Николай Генов
Писатели написаха отворено писмо на президента
Поетът Едвин Сугарев обяви гладна стачка

„Радой – смутителят на реда и тоягата на властта” тук

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …