Начало / Свят / „Дисни” ще прави игрален филм по „Книга за джунглата”

„Дисни” ще прави игрален филм по „Книга за джунглата”

„Дисни“ планира да снима игрален филм по класиката „Книга за джунглата“ на Ръдиард Киплинг, съобщи „Гардиън“. Конкурентът на „Дисни” – „Уорнър Брос“, също замисля версия, в която сценарият ще е дело на Стив Клоувс, работил по филмите за Хари Потър.Филмът на „Дисни“ отново ще бъде фокусиран върху Маугли, който е отгледан от вълци в индийската джунгла. Сред приятелите му са мечката Балу и пантерата Багира, докато злият тигър Шир Хан е негов враг.

Историята на Маугли е една от редица изпълнени с морални поуки приказки в тома на Киплинг, но „Дисни“ ще включи и няколко други глави като историята на героичния мангуст Рики-Тики-Тави, както и приказката за водача на слонове Тумай.

В проекта на „Дисни“ сценарият ще е дело на Джъстин Маркс. Няколко негови сценария вече влизат в снимачен процес. Той е автор на ранния вариант на планирания от „Дисни“ нов филм „Двадесет хиляди левги под водата“, който скоро трябва да се появи по кината. Маркс пише и сценария на „Гарванът“, режисиран от Рикардо де Монтрьой и с вероятно участие на Марк Уолбърг, който засега е само потвърден като продуцент на лентата. „Гарванът“ в случая се базира на научнофантастичен късометражен филм от 2010 г., чието действие се развива във футуристичен Лос Анджелис.

Решението на компанията да снима игрален филм вероятно е и заради успеха на филмите „Беднякът милионер“  и „Животът на Пи“.  По същия начин решението им може да се счита и като знак за един нов етап в политиката на компанията –  да съживи с игрални филми свои други анимационни класики като „Спящата красавица“ със заглавието Maleficent и „Пепеляшка“, който ще излезе на екраните през следващите няколко години.

Класиката на Киплинг тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

246728883_1593745517631538_1290808390045525334_n

Декември е време за прегръдка и вълшебна история

Месецът е приказка, която сами пишем Годината си отива, а с това внезапно се присещаме …