Начало / България / Вестник „Сега” отново има рубрика „Антология”

Вестник „Сега” отново има рубрика „Антология”

Вестник „Сега” възобнови спряната през 2010 г. рубрика „Антология”, която даваше място за изява на най-добрите български автори. В нея в продължение на 10 години излизаха качествени стихотворения и разкази, а на страниците на изданието се утвърдиха немалко от известните днес писатели и поети. В разгара на финансовата криза повечето всекидневници съкратиха културните си страници, от което читателите понесоха съществени загуби.

Редактор на рубриката е поетът Бойко Ламбовски – член на журито на наградата за съвременна българска проза „Хеликон“. В днешния брой на вестника под мотото„Млада антология” са публикувани творбите на трима 12-годишни ученици в „Българско школо”, чийто собственик е издателят на вестника Сашо Дончев. Калина Костова е представена със стихотворението „Горска олелия”,  Димитър Владиков – с разказа „Морски приключения”, а Калина Неделчева – с прозата „Необикновеният човек”.

Четящите хора се надяват, че рубриката ще продължи да съществува и отново ще стане клуб на пишещите качествена съвременна литература.

„Млада антология“ тук

Книги на Бойко Ламбовски тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …