Начало / България / Вестник „Сега” отново има рубрика „Антология”

Вестник „Сега” отново има рубрика „Антология”

Вестник „Сега” възобнови спряната през 2010 г. рубрика „Антология”, която даваше място за изява на най-добрите български автори. В нея в продължение на 10 години излизаха качествени стихотворения и разкази, а на страниците на изданието се утвърдиха немалко от известните днес писатели и поети. В разгара на финансовата криза повечето всекидневници съкратиха културните си страници, от което читателите понесоха съществени загуби.

Редактор на рубриката е поетът Бойко Ламбовски – член на журито на наградата за съвременна българска проза „Хеликон“. В днешния брой на вестника под мотото„Млада антология” са публикувани творбите на трима 12-годишни ученици в „Българско школо”, чийто собственик е издателят на вестника Сашо Дончев. Калина Костова е представена със стихотворението „Горска олелия”,  Димитър Владиков – с разказа „Морски приключения”, а Калина Неделчева – с прозата „Необикновеният човек”.

Четящите хора се надяват, че рубриката ще продължи да съществува и отново ще стане клуб на пишещите качествена съвременна литература.

„Млада антология“ тук

Книги на Бойко Ламбовски тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …