Начало / България / По-малкият син на Радой Ралин се присъедини към гладната стачка на Едвин Сугарев

По-малкият син на Радой Ралин се присъедини към гладната стачка на Едвин Сугарев

Стефан Стоянов – по-малкият син на писателя Радой Ралин, и съпругата му Таня също обявиха безсрочна гладна стачка с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски. Това обяви в писмо до медиите Едвин Сугарев, който гладува в знак на протест срещу управляващите вече втора седмица.

„Днес получих от Таня и Стефан Стоянови следното писмо, с което те обявяват безсрочна гладна стачка до падането на марионетното правителство на Пламен Орешарски. Стефан Стоянов е по-малкият син на Радой Ралин, а Таня е негова съпруга. Управляващите, разбира се, се правят, че протестите и гладните стачки не съществуват. И си живеят в тяхната паралелна реалност. Докога?“, пише Едвин Сугарев в писмото си, цитирано от dnevnik.bg.

 

„От днес – 8.07.2013г., ние: Таня и Стефан Стоянови, обявяваме безсрочна гладна стачка в подкрепа на продължаващата 12-ти ден гладна стачка на писателя и общественик проф. Едвин Сугарев, фотографа и общественик Николай Генов, до оставката на  кабинета  „Орешарски“ и срещу назначението за Областен управител на гр. София на агента „Люляк“ Росен Малинов от Шесто управление на ДС, който по закон е упълномощен да отговаря за определяне на обезщетенията на репресираните – което, освен конфликт на интереси срещу българските граждани е и груба гавра с жертвите на комунизма у нас.

Не можем да се примирим и неглижирането и безхаберието на новоовластилите се спрямо 25-ти ден протестиращия български народ, изнудван на всяка крачка – по болници, съдилища, работни места, в администрация и др., без да има на кого да се оплаче”, се казва в писмото.

Не можем да се примирим с продължаващото предателство на националните интереси в полза на друга държава – Русия, с продължаването на налагането на  руския натиск в енергетиката, със строителството на „Южен поток“, продължаващите афери в АЕЦ „Козлодуй“, както и вечно готовия да бъде поставен на дневен ред АЕЦ „Белене“, без да е потърсена сметка за похарчените до момента милиарди левове на българския данъкоплатец!

Не можем да се примирим с безхаберието на този фон към децата, живеещи на територията на България, които са оставени единствено на финансовите възможности на родителите си в условията на катастрофалното положение, до което са докарани техните семейства. Заради продължаващия афинитет на управляващите към мегаломански проекти, поколения деца израснаха без подобаващата грижа от държавата и далеч от Европейските стандарти”, се казва в писмото на семейство Стоянови.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …