Начало / Критика / Какво се случва след края на „Хари Потър“?

Какво се случва след края на „Хари Потър“?

Да се очаква сходен успех е като да бъдат търсени следващите „Бийтълс”

 

Сагата за Хари Потър приключи. След 7 книги, 8 филма и години вълнения, момчето магьосник каза последната си дума. Рене Рокууд, вицепрезидент на търговския отдел на веригата книжарници „Бордърс”, цитирана от „Чикаго трибюн”, казва какво би могло да замести поредицата.

„Трилогията на Сюзан Колинс „The Hunger Games” е основен конкурент”, казва тя. „Историята е за деца, отделени в изкуствено създадена среда, които се бият до смърт, за да оцелеят. Догодина се очаква да излезе и филмът. Претенденти за успеха на Хари Потър според Рокууд са и „Наследствен цикъл” на Кристофър Паолини и „Brotherband Chronicles” на Джон Фланаган.

Въпреки това на всички е ясно, че Хари Потър не може да бъде пълноценно заместен. „Това е като да бъдат търсени следващите „Бийтълс”. Няма как да стане. Но има произведения, които са интересни и добре написани и биха могли да заинтригуват фентъзи феновете”, казва Гейл Уета, говорител на веригата книжарници „Андерсънс”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …