Начало / България / Владо Даверов е завършил първата част на романа на живота си

Владо Даверов е завършил първата част на романа на живота си

Известният писател и сценарист Владо Даверов е готов с първата част на романа си „Ягодовите полета“. Той ще бъде представен на  Есенния салон на книгата, съобщи 24chasa.bg.

Даверов смята, че ще разтресе литературната ни нива като бомба и заради документалистиката в нея, и заради художествената стойност. „Пиша я цял живот, изглежда съм се родил, за да оставя тази книга. В нея разказвам за истинските хора в моя живот“, споделя писателят.

Владо Даверов (65) е роден в Плевен. Завършва немската гимназия в Ловеч, а след това немска филология в Софийския университет. Автор е на много книги с разкази и новели, на документалната тетралогия “Чудовището ДС”, както и на редица романи, но най-голяма популярност му носи сценарият за култовия филм „Вчера“. По негови сценарии са направени още и филмите „Царска пиеса „, „Живот до поискване“, „Суламит“. Владо Даверов е продуцент и на тв сериалите „Дунав мост“ и „Хайка за вълци“, както и редактор на нашумялата поредица “Свидетели на времето”. Даверов има четири деца от два брака. Скандалните романи на тъй наречения от медиите „писател на мутрите” Георги Стоев видяха бял свят именно под редакцията на Владо Даверов. След по-малко от две седмици на пазара ще се появи и прелюбопитната най-нова книга на Даверов – „Групов портрет с Георги Стоев”, в която лъсва цялата истина за „медийното явление Георги Стоев”, както самият автор го нарича.

Книги от Владо Даверов тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bivol

Перото и гласът на Северозапада ни напусна

Стоян Николов-Торлака почина на 43 „Защо, бе, Торлак, този път нищо не каза!“ – така …

Един коментар

  1. Христо Петров Пачников

    Привет Наборе Даверов,
    Някога, като войници в Белене, мислехме различно и очаквахме да постигнем различни неща. Сега, след 40 години, сме еднакви мърморещи старци с диабет. Какво нещо е живота.
    Ако си спомняш кой съм и има какво да си кажем, обади се на perfekt@abv.bg.
    инж. Христо Пачников