Начало / Свят / Никола Саркози организира среща на Г-20 за правата на писателите в интернет

Никола Саркози организира среща на Г-20 за правата на писателите в интернет

Никола Саркози ще организира среща на Г-20 (страните с най-големи икономики в света плюс Европейския съюз, представян от държавата председател на Съвета на ЕС), на която да се дискутират правата на писателите в интернет и техните онлайн доходи, съобщи thebookseller.com. Идеята е „да опитаме да напредваме заедно, а не един срещу друг”, за постигането на един „цивилизован”, а не „регулиран” интернет. Бившият френски президент говори пред „French culture” – културния отдел на френското посолство в САЩ.

„Не е възможно да консумираме повече снимки, музика, литература, без да уважаваме правата на създателите на тези продукти. Въпросът е отвъд икономиката, защото в деня, в който създаването спре да се възнаграждава, ще бъде деня, в който създаването ще бъде убито”, допълни Саркози.

Саркози вече каза, след разговор с президента на САЩ Барак Обама, миналата седмица, че ще има среща на най-големите интернет играчи преди срещата на Г-8 през май 2014 г. Интернет въпросите ще бъдат обсъждани и от политическите лидери.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …