Начало / Свят / Личната колекция на Рей Бредбъри отива в библиотеката в родния му град

Личната колекция на Рей Бредбъри отива в библиотеката в родния му град

Личната колекция от книги на Рей Бредбъри ще бъде преместена в библиотеката в Уокиган – родният град на знаменития автор на научна фантастика, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. Бредбъри живее в града до 13-годишна възраст. След това се мести в Лос Анджелис. Писателят почина на 91 години през 2012 г.

След смъртта му властите в Илинойс, където се намира Уокиган, научили, че той е завещал личната си колекция на библиотеката в родното му място. Служители на библиотеката вече пренасят книгите от дома на Бредбъри в Лос Анджелис. Колекцията на автора била претъпкана и разнообразна, като във всяка стая имало повече книги, отколкото можела да побере. Тя съдържала някои редки издания, творби на различни езици и копия с автограф на големия писател.
Библиотеката в Уокиган планира да направи изложба, посветена на Рей Бредбъри. Тя ще показва  не само книгите, които е написал, но и тези, които е притежавал. Градът има парк, носещ неговото име. В Лос Анджелис пък има площад, кръстен на автора на „451 градуса по Фаренхайт”.

Рей Бредбъри е автор на множество популярни романи в жанр научна фантастика. На български са преведени творбите му „451 градуса по Фаренхайт”, „Сбогом, Лято”, „Вино от глухарчета”, „От прахта родени” и др. Интересен факт е, че не е завършил висше образование. Носител е на наградите „O’Хенри”, „Бенджамин Франклин”, „Гандалф”.

Свързани заглавия
Известни писатели за литературната критика
Рей Бредбъри: Останах си 12-годишно момче
88 книги, които формираха Америка
Съвети за писане от майсторите
Спилбърг и Стивън Кинг за Рей Бредбъри
Рей Бредбъри: Животът е прекалено сериозен, за да бъде взиман на сериозно
Светът се прекланя пред Рей Бредбъри

Книгите на Рей Бредбъри тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

back-to-school-4373777_1920

Хубавите книги помагат да заобиколим всяка болест

Меню от заглавия за добра форма и имунитет през 2022-а След толкова много празници идва …